001 - OrMontre
Geen doorstart activiteiten gemeente Uithoorn 200 jaar

Geen doorstart activiteiten gemeente Uithoorn 200 jaar


Geplaatst op: 23 april 2021

Vanaf 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2020 stonden evenementen en activiteiten op de kalender in het kader van 200 jaar Uithoorn. Sinds de komst van het COVID-19 virus en de nare gevolgen om dit virus in te dammen, liggen alle evenementen en activiteiten stil. Ook alle activiteiten en geplande evenementen die voor gemeente Uithoorn 200 jaar op de planning stonden. Lang hebben we gedacht dat we een doorstart konden maken, maar we moeten ook reëel zijn. Ook in 2021 zijn de vooruitzichten om iets te organiseren niet gunstig.  

Weer iets doen, als het kan!

Met de viering van 200 jaar wilde de gemeente evenementen, sport-, kunst en cultuuractiviteiten extra stimuleren om de sociale saamhorigheid en verbinding te vergroten in Uithoorn en De Kwakel. Dit wil de gemeente nog steeds heel graag. Deze gedachte moeten we dus vasthouden voor als er straks wel weer meer kan. Dat kan dan hopelijk weer in allerlei activiteiten die we als gemeenschap organiseren. 

Vrijwilligers, bedankt!

Graag wil de gemeente van deze gelegenheid gebruik maken om alle vrijwilligers te bedanken. We weten natuurlijk allemaal dat vrijwilligers van cruciaal belang zijn voor het organiseren van activiteiten en evenementen. Alle vrijwilligers hebben met zoveel enthousiasme meegewerkt aan gemeente Uithoorn 200 jaar. Het eerste deel was al een succes en iedereen keek uit naar het tweede deel. Het heeft helaas niet zo mogen zijn, maar wie weet wat er straks allemaal weer wel kan. Laten we uitkijken naar betere tijden en het gevoel van samenhorigheid vasthouden. 

Wat was gemeente Uithoorn 200 jaar?

Op 1 oktober 1819 werden De Kwakel en Uithoorn bij de grensbepaling tussen de provincies Holland en Utrecht aan de provincie Holland overgedragen. Op 10 februari 1820 werden vervolgens de gemeente Thamen en Uithoorn samengevoegd tot de gemeente die wij nu kennen. De dorpen De Kwakel, Thamen en Uithoorn zijn vanaf 10 februari 1820 één gemeente. Dit historische moment vond vorige jaar(2020) 200 jaar geleden plaats.

 


Laatst bewerkt op: 23 april 2021 09:35

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Geen doorstart activiteiten gemeente Uithoorn 200 jaar

Vanaf 1 oktober 2019 tot en met 30 september 2020 stonden evenementen en activiteiten op de kalender in het kader van 200 jaar Uithoorn. Sinds de komst van het COVID-19 virus en de nare gevolgen om dit virus in te dammen, liggen alle evenementen en activiteiten stil. Ook alle activiteiten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: