001 - Escaperoom aglemeen

Nacht van Neptunus Vinkeveen op 3 september


Geplaatst op: 26 augustus 2011

Op zaterdag avond 3 september 2011 vindt de "Nacht Van Neptunus" plaats.

De "Nacht van Neptunus " is een aantal jaren geleden ontstaan toen een aantal Vinkeveen goedgezinde mensen vond dat de "zomer: altijd plotseling over was. Zij hebben toen bedacht dat een afscheid van de zomer op een andere manier moest gebeuren dan alleen maar de weersverandering. Er is toen een idee ontstaan om de booteigenaren op een bij de watersport behorende manier afscheid te laten nemen van de zomer. "Neptunus de schrik van de Evenaar" komt sindsdien ieder jaar op de eerste zaterdag van september naar Vinkeveen, om alle boten uit te wuiven en ze een goede winter toe te wensen.

Neptunus en zijn meegereisde zeemeerminnen staan (zitten) boven op een verlichte boot, en varen een route over de Vinkeveense plassen. De boten die meevaren volgen "Neptunus" en tijdens de route komt de stoet elkaar tegen zodat een ieder een groet kan brengen aan Neptunus. De bedoeling van de meevarende boten is dat zij hun jacht, schip, praam of iets dergelijks versieren en op een zo ludiek mogelijke manier verlichten.

Vele bootbezitters zijn al gedurende lange tijd bezig om te bedenken op wat voor manier zij dit jaar hun boot kunnen versieren. In de weide omgeving is dan ook geen stroom- aggregaat meer te huur, aangezien de meeste mensen hun boot met dusdanig veel lampjes verlichten dat een 220 volt stroom aggregaat nodig is. Vele bedenken ieder jaar opnieuw weer een thema wat zij d.m.v. lampjes uit beelden.

Ook dit jaar is er weer een "wedstrijd" en worden er een aantal prijzen uitgereikt aan de winnende deelnemers. Voorwaarde is wel dat de deelnemers zich inschrijven bij nachtvanneptunus@gmail.com of bij Jachthaven Winkeloord of Jachthaven Oldenburger, deelname is gratis. Inschrijven is mogelijk tot Zaterdag 3 september om 16.00 uur. Nog een voorwaarde voor het meevaren is dat de gewone navigatie verlichting gevoerd moet worden. Het BPR is van kracht, en de aanwijzingen van de organisatie en politie, handhaving moeten worden opgevolgd.

De route van dit jaar zal zijn: Start om ongeveer 21.00 uur in de buurt van de starttoren op zandeiland 8, waarna koers gezet wordt richting eiland 9 om daarna voor eiland 10 , 11, 12 langs te varen. Daarna wordt voor eiland 1 en twee langs gevaren dan langs eil. 3 richting eil. 4 gevaren wordt, let op bij het duikgebied!. Daarna wordt er tussen eiland 5 en 6 gevaren richting de boei bij jachthaven Oldenburger waarna weer koersgezet wordt richting de WVA om vandaar langs eil 3 richting de starttoren te varen Hierna zal worden afgemeerd bij de starttoren op eiland 8 om de prijs uitreiking te doen. Na uitreiking van de prijzen is de Nacht van Neptunus afgelopen en verzoeken we de deelnemers om terug te keren naar hun thuishaven. Geluidsoverlast zal niet worden toegestaan.
Om de verlichtte boten goed te kunnen zien kan een ieder het beste gaan kijken bij eiland 4,5 of bij eiland 1 of 2.

De prijzen zijn ook dit jaar weer bekers en voor de eerste plaats in de categorie mooist verlichte schip en de eerste prijs in de categorie origineelst verlicht schip en de eerste prijs in de categorie actueelst verlichte schip word er tevens een geldprijs uit gegeven van € 100.00 die gesponsord worden door de ondernemersvereniging een Vinkeveen. Als aanmoedigings prijs is er prijs van € 50.00 beschikbaar gesteld voor diegene die net niet voldoende aan het verlichte van zijn boot gedaan heeft, zodat met deze prijs volgend jaar er nog beter verlichting op die boot kan komen.
De volgende regels zijn van belang voor diegene die meevaren, kijken en of meedoen.

 1. Deelname mag alleen met inachtneming van het Binnenvaart politie reglement.
 2. De boot is uiteraard voorzien van de werkende navigatie verlichting.
 3. Maximum snelheid 9 Km per uur.
 4. Aanwijzingen van Politie, Recreatieschap, Brandweer en Organisatie dienen terstond opgevolgd te worden.
 5. Deelname is geheel voor eigen risico! De organisatie is niet aansprakelijk voor schade en of ongevallen.
 6. Drank gebruik is door kapiteins en schippers niet toegestaan.
 7. het maken van onnodig geluidsoverlast tijdens en/of na het evenement is niet toegestaan.
 8. Het hebben van open vuur op boten en of eilanden is verboden.
 9. Het afsteken van Vuurwerk is niet toegestaan
 10. Na de prijs uitreiking is de Nacht van Neptunus afgelopen.
 11. De bruggen in de Baambrugse zuwe, Achterbos/herenweg en Demmerik/Herenweg Draaien tot 01.00 uur

De organisatie wenst iedereen een behouden " NEPTUNUS VAART" toe, voor verdere Informatie kunt u contact opnemen met H. Griffioen 0294*284819 of nachtvanneptunus@gmail.com

Laatst bewerkt op: 16 november 2016 13:34

Bron: ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Nacht van Neptunus Vinkeveen op 3 september

Op zaterdag avond 3 september 2011 vindt de "Nacht Van Neptunus" plaats.De "Nacht van Neptunus " is een aantal jaren geleden ontstaan toen een aantal Vinkeveen goedgezinde mensen vond dat de "zomer: altijd plotseling over was. Zij hebben toen bedacht dat een afscheid van de zomer op een andere manier … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: