001 - OrMontre
Gemeente De Ronde Venen start in juni weer een duurzame inkoopactie

Gemeente De Ronde Venen start in juni weer een duurzame inkoopactie


Geplaatst op: 24 april 2021

Gemeente De Ronde Venen start in juni met een grootschalige inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas te plaatsen of de cv-installatie te optimaliseren. Begin juni ontvangen alle woningeigenaren een brief van de gemeente met informatie over deze actie. Door de aankoop te bundelen, kopen bewoners makkelijk zonnepanelen, muur- en vloerisolatie en het zuinig afstellen van de cv-installatie bij betrouwbare installateurs in tegen een scherpere prijs. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl. Deze actie geldt tot 30 juli 2021. 

"Door zonnepanelen, goede isolatie en een zuinige cv verlaagt u uw energierekening behoorlijk. Ook zorgt isolatie in de zomer en winter voor een fijne temperatuur in huis. Steeds meer bedrijven bieden zonnepanelen en woningisolatie aan. Dat maakt het voor huiseigenaren lastig om een goede keuze te maken. Wij helpen onze inwoners hier graag bij. Want als we samen minder energie gebruiken dragen we allemaal ons steentje bij aan een duurzame De Ronde Venen", aldus wethouder duurzaamheid Cees van Uden.

Eenvoudig besparen op de energierekening

De woningeigenaren die een brief ontvangen wonen in een huis die bij de bouw niet of beperkt geïsoleerd is. Hierdoor zijn de stookkosten in verhouding hoog. Om deze kosten eenvoudig te verlagen is de gemeente gestart met deze een advies- en inkoopactie gestart. Dit doet de gemeente samen met Winst uit je Woning. Tijdens de actie koopt een grote groep huiseigenaren HR++-glas, spouwmuurisolatie, vloerisolatie, hybride warmtepompen en zonnepanelen samen in. Zodat de voorwaarden goed zijn en de prijs scherp. Nog een extra voordeel: na aankoop van zonnepanelen ontvangen inwoners 21% btw terug van de Belastingdienst.

Gemiddeld 20% subsidie bij 2 isolatiemaatregelen

Huiseigenaren die 2 of meer isolatiemaatregelen afnemen, krijgen van de Rijksoverheid gemiddeld 20% subsidie op de kosten. Alle aangeboden isolatiemaatregelen binnen deze inkoopactie voldoen aan de subsidie eisen. Door het plaatsen van een hybride warmtepomp kan de subsidie zelfs stijgen tot 40 procent. Eén isolatiemaatregel combineren met een hybride warmtepomp kan ook. 


Laatst bewerkt op: 24 april 2021 05:29

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente De Ronde Venen start in juni weer een duurzame inkoopactie

Gemeente De Ronde Venen start in juni met een grootschalige inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook vloerisolatie, spouwmuurisolatie, isolatieglas te plaatsen of de cv-installatie te optimaliseren. Begin juni ontvangen alle woningeigenaren … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: