Wim Klaassen ontvangt Koninklijke onderscheiding

Wim Klaassen ontvangt Koninklijke onderscheiding


Geplaatst op: 26 april 2021

Voormalig raadslid van de PvdA/GroenLinks Wim Klaassen uit Mijdrecht kreeg maandagochtend uit handen van burgemeester Maarten Divendal een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Hij kreeg dit voor 46 jaar vrijwillig politiek en maatschappelijk werk in de gemeente. Hij mag zich nu lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. PvdA/GroenLinks feliciteert Wim van harte met deze welverdiende onderscheiding!

Politiek en maatschappelijke betrokken

Wim Klaassen was negen jaar gemeenteraadslid voor PvdA/GroenLinks (toen nog bekend als ‘De Combinatie’), sindsdien heeft hij de fractie ondersteund als steunfractielid en heeft hij zich ingezet voor het Ombudsteam van de PvdA/GroenLinks. Daarnaast was hij bestuurder van GroenLinks afdeling De Ronde Venen en van welzijnsorganisatie Tympaan-De Baat, voorheen de Stichting Leefbaarheid.

In 1974 richtte Wim Klaassen samen met Leo van der Horst een afdeling van de PPR op in Mijdrecht, een van de voorlopers van GroenLinks. Hij was een drijvende kracht in partijbesturen die volgden, vooral als bruggenbouwer en verbinder.

Vriendelijk en sociaal bewogen

Maarten Divendal en sprekers benadrukten bij de uitreiking zijn vriendelijkheid en roemden zijn sociale bewogenheid. Zo heeft hij er als raadslid onder meer voor gezorgd dat kinderen van mensen die dat niet konden betalen, computers met internet kregen en dat zij zwemlessen konden volgen. Toenmalig burgemeester Burgman zei bij zijn afscheid van de gemeenteraad in 2010 ook al: je maakt je druk om alles wat met onrecht van doen heeft.

Wim speelde ook een belangrijke rol in de steun van de gemeente De Ronde Venen aan de zustergemeente Kalangala in Oeganda.  Onze gemeente hielp met het opzetten van een afvalinzamelingssysteem om de leefsituatie van de gezinnen daar te verbeteren. Wim bracht hiervoor twee keer een bezoek aan Oeganda.

Een welverdiende onderscheiding voor deze actieve en sociaal bewogen man.

 Laatst bewerkt op: 26 april 2021 14:11

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Wim Klaassen ontvangt Koninklijke onderscheiding

Voormalig raadslid van de PvdA/GroenLinks Wim Klaassen uit Mijdrecht kreeg maandagochtend uit handen van burgemeester Maarten Divendal een Koninklijke Onderscheiding opgespeld. Hij kreeg dit voor 46 jaar vrijwillig politiek en maatschappelijk werk in de gemeente. Hij mag zich nu lid in de Orde van Oranje-Nassau noemen. PvdA/GroenLinks feliciteert Wim van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: