001 - OrMontre
Kanovereniging De Ronde Venen: Start vaarseizoen 2021 positief

Kanovereniging De Ronde Venen: Start vaarseizoen 2021 positief


Geplaatst op: 26 april 2021

Geniet van buiten zijn en jij kunt het ook! 

Ondanks alle beperkingen die er nog zijn is het prima te doen om met in achtnemen van de regels te gaan kajakkken. Het clubhuis is gesloten en omkleden moet je thuis doen. Maar varen in kleine groepjes op gepaste afstand gaat uitstekend. Geniet van lekker buiten zijn.

Maak je hoofd leeg

Zin om na een stressvolle dag even te gaan sporten om je hoofd leeg te maken? Los te komen van alle hectiek en gedoe. Met kanovaren gaat dat moeiteloos. Geen smartphone; geen playlist; geen hartslagmeter of stopwatch. Ademen, loslaten en genieten van iedere peddelslag. Laat de stress achter je.

Van lekker op het water zijn wordt je rustig en ontspannen. Dat komt niet alleen door het rustgevende geluid van het water. Ook de frisse lucht en de natuurlijke omgeving doen je goed. Het water rondom Vinkeveen is prachtig. Bovendien is het peddelen in een kajak of kano een rustgevende vorm van bewegen. Bijna als een meditatie, mits je aan het wiebelen in je boot een beetje gewend bent. Van het varen wordt je niet alleen fysiek sterker maar het is ook goed voor je mentale gezondheid. Van kanovaren krijg je een goed humeur en het zorgt er voor dat jij je goed voelt.

Geniet van het uitzicht op het water 

Kanovaren doe je lekker op je eigen tempo. Hoe vaker je traint, hoe beter je het peddelen onder de knie krijgt en hoe sneller en verder je kan varen. Met vaker varen krijg je een steeds beter uithoudingsvermogen. Er worden verschillende spieren getraind. Niet enkel je schouders of armen. Maar ook je buik en benen zijn aan het werk. Voor de buikspieren is het varen behoorlijk effectief en het is prettiger dan honderd sit-ups. Ook is kanovaren te vergelijken met verschillende vormen van cardiotraining, waardoor ook je hart in goede conditie blijft. Het hele lichaam wordt sterker en fitter. Maar vergeet niet af en toe te stoppen om te genieten van het uitzicht.

Start clubavond:

Met het ingaan van de zomertijd zijn alle activiteiten weer van start gegaan. Nu het weer warmer wordt is het heerlijk om buiten te sporten. Bij kanovereniging De Ronde Venen kan dit uitstekend. Op de stek aan de Herenweg 196 heeft de kanoclub veel te bieden voor jeugd of volwassenen die belangstelling hebben om te gaan kanovaren. De clubavond op de woensdag is om 7.00 uur vertrek bij de loods. Iedereen kan een keer vrijblijvend meevaren. De club heeft hiervoor kajaks ter beschikking.


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kanovereniging De Ronde Venen: Start vaarseizoen 2021 positief

Geniet van buiten zijn en jij kunt het ook!  Ondanks alle beperkingen die er nog zijn is het prima te doen om met in achtnemen van de regels te gaan kajakkken. Het clubhuis is gesloten en omkleden moet je thuis doen. Maar varen in kleine groepjes op gepaste afstand gaat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: