De winkels en terrassen in Mijdrecht Dorp gaan weer open!

De winkels en terrassen in Mijdrecht Dorp gaan weer open!


Geplaatst op: 26 april 2021

Vanaf komende woensdag zijn ook de winkels in Mijdrecht Dorp weer zonder afspraak te bezoeken. Hoewel het aantal bezoekers per winkel nog wel beperkt is geeft dat de ondernemers weer wat perspectief. Ook de Horeca mag weer gasten ontvangen op de terrassen, nu maar hopen op mooi weer. De winkels hebben al sinds half december te maken gehad met beperkende maatregelen en dat heeft er in de winkelstraat flink ingehakt . "We hebben zoveel mogelijk gebruik gemaakt van de mogelijkheden die wel hadden, zoals bestellen via de webshop, afhalen in de winkel en bezorgen, maar toch gaat er niets boven de deur open te zetten en onze klanten in de winkel te kunnen helpen " zegt voorzitter van Mijdrecht Dorp, Daniëlle van Scheppingen. "Een oprecht dankjewel voor alle klanten die juist ook in deze tijd de lokale winkeliers zijn blijven ondersteunen".

In Mijdrecht Centrum zijn ruim 100 ondernemers gevestigd, van makelaar tot modezaak en van nagelstyliste tot restaurant. Uit een onderzoek van Locatus, de grootste retailonderzoeker van de Benelux, blijkt dat Mijdrecht in de top 20 staat van meest aantrekkelijke winkelgebieden van Nederland. De leegstand in Mijdrecht is, als je die vergelijkt met de rest van Nederland ook op een laag niveau. Mijdrecht heeft een mooie mix van landelijke ketens en lokale ondernemers die het centrum voor de eigen inwoners maar ook voor bezoekers uit de omliggende plaatsen, aantrekkelijk maakt. Dat Mijdrecht een aantrekkelijk centrum heeft blijkt ook wel uit de investeringen die Hoogvliet en Hoorne vastgoed, eigenaar van De Lindeboom, de afgelopen jaren hebben gedaan. Ook een aantal bestaande winkels hebben geïnvesteerd in een uitbreiding, denk aan De Loods die nu een prachtige nieuwe winkel heeft van 1100 m2 en De Suite die nu 3 winkels heeft met kinderschoenen, baby en kinderkleding en Suite 16. Trendshop bij Cissy kon  haar oppervlakte ruim verdubbelen doordat de hairstylisten van Jack's sisters verhuisden naar een ruimer pand verderop in De Passage. Ook het Rechthuis maakte van de periode dat ze dicht waren gebruik en hebben het restaurant verbouwd tot een plek met straks ruim 100 zitplaatsen. 

Nieuw in het centrum van Mijdrecht is De Kantine. De Kantine is het zusje van Het Chocoladehuisje, zij hebben gezamenlijk een plek gevonden in de voormalige Bakkerij van Elenbaas. Andere nieuwkomer is De Zwart, zij namen de Plop Up Store van Het Rechthuis over en bieden een heerlijk assortiment tapas, wijnen en speciaalbieren aan. De ijssalon kreeg een fris nieuw interieur en New York Pizza koos voor een vestiging in Mijdrecht en zijn te vinden in De Passage. Kortom genoeg te ontdekken weer!

Samen met de inwoners en bezoekers aan Mijdrecht Dorp gaan de ondernemers voor een levendig dorp. Dus kies in plaatst van online, weer eens wat vaker voor een bezoek aan de 'echte' winkel waar je nog 'echt' een goede service en een goed advies krijgt. U bent weer van harte welkom! Bekijk het aanbod op www.mijdrechtdorp.nl

 


Laatst bewerkt op: 26 april 2021 15:12

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De winkels en terrassen in Mijdrecht Dorp gaan weer open!

Vanaf komende woensdag zijn ook de winkels in Mijdrecht Dorp weer zonder afspraak te bezoeken. Hoewel het aantal bezoekers per winkel nog wel beperkt is geeft dat de ondernemers weer wat perspectief. Ook de Horeca mag weer gasten ontvangen op de terrassen, nu maar hopen op mooi weer. De winkels … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: