001 - OrMontre
Lionsclubs bereiken mijlpaal van 1 miljoen pakken koffie voor de voedselbank

Lionsclubs bereiken mijlpaal van 1 miljoen pakken koffie voor de voedselbank


Geplaatst op: 4 mei 2021

Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten van Douwe Egberts, om deze te kunnen verzilveren tegen D.E pakken koffie. Lionsclubs Nederland heeft 204.000 pakken koffie aan René Froger -ambassadeur van Voedselbanken Nederland- overhandigd. Dat zijn er 70.000 meer dan het jaar daarvoor. Hiermee is een mijlpaal van 1 miljoen pakken koffie voor de voedselbanken in de afgelopen negen jaar overschreden.

Een kop koffie is voor ruim een miljoen Nederlanders die onder de armoedegrens leven, een product dat een flinke hap uit het beschikbare budget neemt. Een dagelijks bakje koffie is dus ook voor de klanten van de voedselbanken in Nederland niet vanzelfsprekend. Pien de Ruig van Voedselbanken Nederland zegt hierover: ‘We streven bij de samenstelling van de voedselpakketten naar een combinatie van verse producten zoals groente en fruit en langer houdbare producten. In de praktijk worden langer houdbare producten zoals koffie minder vaak gedoneerd, waardoor koffie lang niet altijd onderdeel uitmaakt van de pakketten. Door deze jaarlijkse inzamelingsactie van Lionsclubs Nederland zit koffie de komende tijd in de pakketten en dat waarderen onze klanten enorm.’

Lionsclubs overdonderd door eigen succes

De jaarlijkse Lionsclubs actie liep van december tot half februari. Op honderden plekken in het land, waaronder in veel supermarkten, stonden verzameldozen waar mensen hun D.E. waardepunten konden doneren. Dit jaar werden maar liefst 99.000.000 punten ingeleverd, ondanks alle corona perikelen de helft meer dan vorig jaar.

“Bakkie Troost’ voor Voedselbank De Ronde Venen

Ook in onze gemeente is dit keer weer massaal gehoor gegeven aan de oproep om DE punten te doneren aan deze actie van de Lionsclubs Mijdrecht-Wilnis, Vinkeveen-Waverveen en Abcoude-Baambrugge. In totaal zijn er maar liefst ruim 750.000 punten ingeleverd, goed voor 1.558 pakken koffie! De Lionsclubs willen al deze donateurs hartelijk bedanken voor hun gulle giften en de inzamelpunten voor hun medewerking aan deze actie! 

Voorzitter Voedselbank De Ronde Venen Kees Schouten: “Door dit fantastische initiatief kunnen de 120 gezinnen bij onze voedselbank voor een jaar van koffie worden voorzien. We danken opnieuw de Lionsclubs, al hun donateurs en Douwe Egberts daarom van harte!” 

Deze actie is zeker weer voor herhaling vatbaar, dus bewaar uw DE punten voor de volgende inzameling in december 2021!


Laatst bewerkt op: 4 mei 2021 10:34

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Lionsclubs bereiken mijlpaal van 1 miljoen pakken koffie voor de voedselbank

Sinds 2012 verzamelt Lionsclub Nederland door heel het land waardepunten van Douwe Egberts, om deze te kunnen verzilveren tegen D.E pakken koffie. Lionsclubs Nederland heeft 204.000 pakken koffie aan René Froger -ambassadeur van Voedselbanken Nederland- overhandigd. Dat zijn er 70.000 meer dan het jaar daarvoor. Hiermee is een mijlpaal van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: