001 - OrMontre
Voorleesprogramma ‘Verhalenderwijs’ bestaat een jaar

Voorleesprogramma ‘Verhalenderwijs’ bestaat een jaar


Geplaatst op: 4 mei 2021

‘Verhalenderwijs’, het programma waar iedere week kinderverhalen worden voorgelezen afgewisseld met leuke muziek en interviews met kinderboekenschrijvers, bestaat één jaar. Het programma van Marion Geisler en Rinus van Itterzon is ontstaan in coronatijd om kinderen wat afleiding te geven na hun thuisschooldag. Reden voor een klein feestje in de radiostudio woensdag 12 mei om 17.00 uur. ‘Verhalenderwijs’ is twee weken geleden in een nieuw boek begonnen: ‘Dex’ van Mijke Pelgrim. ‘Dex’ gaat over vriendschap. De jongen gaat namelijk naar de middelbare school, samen met zijn beste vriend Brian. Marion leest voor wat er gebeurt als je naar de middelbare school gaat en oude en nieuwe vrienden mengen.

Mijke Pelgrim, de schrijfster, is ook docente Engels op een middelbare school. En het bijzondere aan de uitzendingen is dat haar leerlingen uit de tweede klas de muziek voor dit programma hebben uitgezocht. Luisteren dus!

‘Verhalenderwijs’ wordt iedere woensdag uitgezonden van 17.00 – 18.00 uur. Terugluisteren kan via radioaalsmeer.nl. 

Een potpourri bij ‘Sem op Zaterdag’

Mei, de maand van vrijheid herdenken, Eurovisiesongfestival en verwachtingen voor een fraai begin van een hopelijk mooie zomer. Voldoende ingrediënten voor Sem van Hest om daar in zijn programma ‘Sem op Zaterdag’ een fijne muzikale potpourri van te maken. Wat dit gaat worden hoor je zaterdag 8 mei tussen 10.00 en 12.00 uur. 

Kristian van Heemskerk op herhaling in ‘Door de Mangel'

De coronamaatregelen zijn iets verruimd, waardoor mogelijk binnenkort weer een nieuwe live-gast te horen zijn in de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’. Komende maandag echter nog een (hopelijk) laatste herhaling. Dan zal de 223e aflevering, die eerder is uitgezonden op 17 september 2018, te beluisteren zijn. In die uitzending was Kristian van Heemskerk te gast. Zijn voorganger Gert de Ruiter heeft hem destijds in Monnickendam getrouwd en nu wonen zij een paar huizen van elkaar. Hij is in Kudelstaart komen wonen vanwege de korfbal en ook heeft hij interessant werk aldus de dominee. 

De Zeeuwse Kudelstaarter omschreef zichzelf als mensen-mens, teamspeler en nieuwsgierig. Hij kwam via Amsterdam naar Kudelstaart om in de buurt te wonen van zijn werk. Dat er een leuke korfbalvereniging was, heeft zeker meegespeeld om te verhuizen. Korfbal is naast een tactische ook een sociale sport die hele families beoefenen. Voor de kost verkoopt de Kudelstaarter agrarische machines en heeft daarmee zijn ‘droombaan’ gevonden.
Dit en meer hoor je aanstaande maandag 10 mei vanaf 19.00 uur in ‘Door de Mangel’.

Italiaanse componisten bij ‘Intermezzo’

‘Intermezzo’, het klassieke radioprogramma van Radio Aalsmeer besteedt op 10 mei aandacht aan Italiaanse componisten. Waarbij zeker aandacht voor de priester, componist en violist Vivaldi met de 4 jaargetijden. En zeker ook enige koorwerken uit opera's van o.a. Verdi. Overige werken die programmamaker Sem van Hest laat horen zijn op het moment van schrijven nog een verrassing, ook voor Sem zelf.

 


Laatst bewerkt op: 4 mei 2021 18:44

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Voorleesprogramma ‘Verhalenderwijs’ bestaat een jaar

‘Verhalenderwijs’, het programma waar iedere week kinderverhalen worden voorgelezen afgewisseld met leuke muziek en interviews met kinderboekenschrijvers, bestaat één jaar. Het programma van Marion Geisler en Rinus van Itterzon is ontstaan in coronatijd om kinderen wat afleiding te geven na hun thuisschooldag. Reden voor een klein feestje in de radiostudio … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: