Huif
Burgemeester legt krans bij stiltemonument

Burgemeester legt krans bij stiltemonument


Geplaatst op: 6 mei 2021

Burgemeester Pieter Heiliegers heeft op 4 mei (Dodenherdenking) een krans gelegd bij het stiltemonument tegenover de Thamerkerk. Dit deed hij namens de gemeente Uithoorn. 

Verder hield de burgemeester een korte toespraak waarin hij aangaf dat het belangrijk is om te blijven herdenken. Ook gaf hij aan dat de betekenis van ‘vrijheid’ voor iedereen anders kan zijn. Heiliegers: ,,Maar ik hoop dat we ieders referentie omtrent vrijheid blijven respecteren.”

Naast de kranslegging en de toespraak van de burgemeester waren er optredens van lokale artiesten. Ook droeg dorpsdichter Gerardo Insua Teuijeiro een gedicht voor.

Omdat er nog steeds geen verruiming is om elkaar op grote schaal te ontmoeten was er gekozen door het 4 mei Comité Uithoorn en De Kwakel voor een digitale herdenkingsuitzending. Iedereen kon het aangepaste programma live volgen. De uitzending is nog steeds terug te kijken via: www.par-av.nl/herdenking
Laatst bewerkt op: 6 mei 2021 18:26

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester legt krans bij stiltemonument

Burgemeester Pieter Heiliegers heeft op 4 mei (Dodenherdenking) een krans gelegd bij het stiltemonument tegenover de Thamerkerk. Dit deed hij namens de gemeente Uithoorn.  Verder hield de burgemeester een korte toespraak waarin hij aangaf dat het belangrijk is om te blijven herdenken. Ook gaf hij aan dat de betekenis van … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: