001 - OrMontre
Zondagochtend 9 mei de 31e Uit de Kunst op Rick FM

Zondagochtend 9 mei de 31e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 7 mei 2021

Zondagochtend 9 mei van 10.00 tot 11.00 uur, “Uit de Kunst” met een gevarieerd programma vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio.

In deze uitzending van “Uit de Kunst” een mix van heden, verleden en toekomst. Zo kijken we terug naar Bevrijdingsdag. Hoe beleefde Uithoorn de dagen na de oorlog?

We gaan dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maakt de presentator Naomi Heidinga een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

Programma items 31e uitzending:

Historische column van Chris Woerden.
Chris Woerden blikt in zijn column terug naar de feestelijke Bevrijdingsdagen in Uithoorn mei 1945. De column wordt voorgedragen door Marius Schalkwijk.
https://www.inuithoorn.nl/1940%20-%201945/index.html

Martina Dielen, keramiek docente bij Stichting CREA-Uithoorn.
Sinds maart van dit jaar heeft Martina een studio en winkel in winkelcentrum De Lindeboom in Mijdrecht. Ze maakt verschillende objecten van keramiek en verzorgt tevens workshops.
https://www.martinadielen.nl/

Hemelvaartsdag saai?
Welnee! Op 13 mei wordt de Kids Adventure Walk De Kwakel georganiseerd. Vier Kwakelse bedrijven hebben de handen ineen geslagen en organiseren een avontuurlijke wandeling langs en over spannende plekken voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Poldersport, B&B en Kookstudio In den Ossewaerd, Amstelhof Sport & Health Club en Bamboelabyrint Nirwana doen mee. Ruud Pouw van het Bamboelabyrint vertelt over wat de kinderen te wachten staat en de totstandkoming van dit initiatief.
https://www.dekwakel-actief.nl/

Qua muziek vieren we niet alleen onze vrijheid, maar ook Moederdag. Daarmee zijn we direct een quick reminder voor iedereen die nog een bloemetje moet halen….Tot slot de culturele agenda en dan genieten van Sport & Co en de zomerse temperaturen!

De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.
“Uit de Kunst” gaat in de zomermaanden door als light-programma met minder interviews en meer muziek. Na de zomer gaan we weer op volle kracht door.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: kanaal 35 / 5a frequentie 174.928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

Ook in Amstelveen te ontvangen via RTVAmstelveen:
https://rtva.nl/radio/ontvangst/
https://rtva.nl/live/radio/

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondagochtend 9 mei de 31e Uit de Kunst op Rick FM

Zondagochtend 9 mei van 10.00 tot 11.00 uur, “Uit de Kunst” met een gevarieerd programma vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio. In deze uitzending van “Uit de Kunst” een mix van heden, verleden en toekomst. Zo kijken we terug naar Bevrijdingsdag. Hoe beleefde Uithoorn … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: