Huif
De Scheg: fysiotherapie en tandarts tekenen voor meer ruimte

De Scheg: fysiotherapie en tandarts tekenen voor meer ruimte


Geplaatst op: 10 mei 2021

De sloop en nieuwbouw van sporthal De Scheg biedt, naast veel ongemak voor de bedrijven die direct aan de sporthal grenzen, ook kansen. Fysiotherapie Martine Mulder en tandartsenpraktijk Mulder konden na goed overleg met de gemeente extra ruimte aankopen en hun praktijken zo toekomstbestendig maken. Voor alle partijen was het ondertekenen van de overeenkomst op 7 mei dan ook een feestelijk moment.

Dat de sloop van de oude sporthal De Scheg is gestart is voor de eigenaren van de aangrenzende bedrijfpanden zeker niet onopgemerkt voorbij gegaan. De muren trillen soms en door het vinden van onverwachts asbest is het heiwerk verplaatst en zijn afspraken met cliënten verzet. 

Toch zien de fysiotherapeut en tandarts ook de positieve kant van het nieuwbouwproject in. Door in gesprek te blijven met de gemeente was er ruimte om ook naar de wensen voor de bedrijfpanden te kijken. Zo kon er naar mogelijkheden worden gezocht binnen het ontwerp. De tandartspraktijk koopt met het tekenen van de overeenkomst een gang aan die voor de nieuwe sporthal niet meer nodig is. De fysiotherapiepraktijk tekent voor uitbreiding met een extra oefen- en trainingsruimte, waarvan de bouw gelijktijdig met de nieuwbouw van de MFA wordt meegnomen.

Ook wethouder Jan Hazen is blij met deze ontwikkeling. Hij benadrukt dat niet alleen de sporthal en het buurtcentrum straks bijdragen aan een positieve gezondheid van de inwoners van Uithoorn, maar dat aanbod van goede en vooruitstrevende gezondheidszorg voor de gemeente net zo belangrijk is en zeker wordt gewaardeerd.

Project Nieuwbouw De Scheg / ‘t Buurtnest
Meer informatie over het project vindt u op de website Uithoorndenktmee.nl onder het kopje projecten. Hier kunt u zich ook inschrijven voor de nieuwsbrief en op de hoogte blijven van berichten rondom het project.
 
De nieuwbouw van MFA Zijdelwaard wordt mogelijk gemaakt door een bijdrage van Stichting Leefomgeving Schiphol.


Laatst bewerkt op: 10 mei 2021 11:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

De Scheg: fysiotherapie en tandarts tekenen voor meer ruimte

De sloop en nieuwbouw van sporthal De Scheg biedt, naast veel ongemak voor de bedrijven die direct aan de sporthal grenzen, ook kansen. Fysiotherapie Martine Mulder en tandartsenpraktijk Mulder konden na goed overleg met de gemeente extra ruimte aankopen en hun praktijken zo toekomstbestendig maken. Voor alle partijen was het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: