0001 - Skischool Aveen 2021
Online bijeenkomst CDA over verkeersveiligheid: ‘Te lage drempels en onveilige oversteekplaatsen’

Online bijeenkomst CDA over verkeersveiligheid: ‘Te lage drempels en onveilige oversteekplaatsen’


Geplaatst op: 10 mei 2021

Afgelopen donderdagavond 6 mei 2021 organiseerde CDA De Ronde Venen een online bijeenkomst waar inwoners konden vertellen over onveilige verkeerssituaties in De Ronde Venen. Een twintigtal inwoners logde in en ging o.a. in gesprek met CDA raadslid Coos Brouwer en elkaar. Doel van de avond was het maken van een inventarisatie met het oog op de nieuwe verkeersvisie. Rode draad bleek dat de drempels in onze gemeente meestal te laag zijn om een snelheidsbeperking op te leveren en dat er bij scholen in de buurt ook nu nog onveilige situaties zijn.

Onveilig zebrapad

Verschillende inwoners uitten hun zorgen over de onveilige oversteekplaats op de Dr. Van Der Haarlaan in Mijdrecht. Er is hier een zebrapad dat elke dag door schoolgaande kinderen uit de wijken Wickelhof en Blijdrecht wordt gebruikt. Omdat er veel te hard wordt gereden en dat er bomen en struiken staan net naast de oversteekplaats is de verkeerssituatie gevaarlijk volgens verschillende mensen. In het gesprek werd niet alleen gesproken over de problemen maar ook gevraagd welke oplossing de mensen zagen. Als oplossing werd hier voorgesteld dat de automobilisten meer zicht zouden moeten hebben op de wachtende mensen bij de oversteekplaats en dat het zebrapad opgehoogd wordt waardoor men ook echt moet afremmen. 

Maar niet alleen in Mijdrecht speelt dit probleem ook op de Kerklaan in Vinkeveen maken bewoners zicht zorgen. Ondanks alle maatregelen wordt hier nog steeds te hard gereden. De oversteekplaats bij de Jozefschool kent een drempel maar ook die moet hoger om het verkeer echt af te remmen. 

Coos Brouwer: “ Als de gemeente nou eens op pad gaat met een paar kuub zand en de drempels verhoogt, dan komen we al een heel eind om de verkeersveiligheid te verbeteren in onze gemeenten. Het hoeft allemaal niet zo ingewikkeld te zijn”

Zorgelijk is ook de verkeerssituatie in de nieuwe wijk De Maricken in Wilnis. Bewoners vragen zich af of het nu 30 of 50 km wegen zijn. Dat wordt namelijk niet duidelijk aangegeven. Veel ouders gebruiken de Marickenlaan in de ochtend als aanrijroute naar de scholen, ze parkeren aan het einde zodat ze maar een kort stukje hoeven te lopen en ze hebben haast. Daarnaast is het een komen en gaan van bouwverkeer en pakketvervoerders en de drempels die er liggen zijn bij lange na niet hoog genoeg, om in deze kinderrijke wijk, een afremmende werking te hebben. Daarnaast zijn de ‘stoepen’ niet echt afgebakend, volgens een van de omwonenden is het wachten tot een spelend kind wordt aangereden. Voorstel van de bewoners van de wijk is om drempels te verhogen. Is dit een woonerf of niet vraagt men zich af en als dat zo is hoe zit het met de status van de wegen? Ook sprak een van de bewoners haar zorgen uit over het nieuwe speeltuintje aan de Vergulde Wagen, dat is ook een drukke weg waar nog geen verkeersbeperkende maatregelen zijn.  

Wielrenners 

Eerder op de avond werd al gesproken over de vele wielrenners die onze gemeente aandoen. Daarover maakt men zich in de buitengebieden zorgen. Maar dat niet alleen, ze gebruiken onze bermen als urinoir gewoon recht voor je huis zonder enige gene aldus een van de inwoners. Met grote groepen komen ze door de gemeente en zorgen voor gevaarlijke situaties voor overige verkeersgebruikers. Er werd een voorstel gedaan om een keer duidelijk te maken wat de regels zijn. Kan daar niet actief over worden gecommuniceerd? 

Zo werd de hele avond gevuld met suggesties en ideeën, CDA De Ronde Venen zal de gevaarlijke situaties en de oplossingen bundelen en aanbieden aan de wethouder om mee te nemen bij het maken van een nieuwe verkeersvisie.

Urgent

Coos Brouwer gaat op korte termijn overleggen over de gevaarlijke situatie in De Maricken en het oversteekplaats bij de Dr. Van Der Haarlaan, hier moet wat het CDA betreft zo snel mogelijk actie worden ondernomen om de veiligheid van kwetsbare verkeersdeelnemers te verbeteren. 

Mocht u naar aanleiding van deze bijeenkomst ook nog een verkeerssituatie onder de aandacht willen brengen stuurt u dan een mail naar info@cdaderondevenen.nl


Laatst bewerkt op: 10 mei 2021 12:09

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Online bijeenkomst CDA over verkeersveiligheid: ‘Te lage drempels en onveilige oversteekplaatsen’

Afgelopen donderdagavond 6 mei 2021 organiseerde CDA De Ronde Venen een online bijeenkomst waar inwoners konden vertellen over onveilige verkeerssituaties in De Ronde Venen. Een twintigtal inwoners logde in en ging o.a. in gesprek met CDA raadslid Coos Brouwer en elkaar. Doel van de avond was het maken van een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: