001 - OrMontre
Jac. Stammespark wordt de naam van het park langs de Machineweg

Jac. Stammespark wordt de naam van het park langs de Machineweg


Geplaatst op: 10 mei 2021

Van 7 april tot en met 20 april kon er gestemd worden op de vijf overgebleven namen voor het park langs de Machineweg. De naam met de meeste stemmen is geworden: “Jac. Stammespark”. 


“Het bleef tot het eind spannend.” Zegt wethouder Robert van Rijn. “Er is massaal gestemd, dit geeft aan dat er veel inwoners zich betrokken voelen bij de naam van het park. Na een check door onze websitebouwer is uiteindelijk de naam ‘Jac. Stammespark’ als winnaar uit de bus gekomen. Deze naam wordt voorgedragen aan het college als officiële naam van het nieuw aan te leggen park.”


Omdat er twijfels waren of alle stemmen met een bestaand account uitgevoerd waren heeft de bouwer van de participatie website participatie.aalsmeer.nl een check hierop gedaan en de niet bestaande accounts eruit gefilterd. Ook na deze aanpassing bleek dat de naam Jac. Stammespark de meeste geldige stemmen heeft gekregen.


In de eerste fase hebben ruim 80 inwoners een voorstel voor een naam gedaan. Hieruit heeft de jury bestaande uit wethouder Robert van Rijn, Directeur Green Park Aalsmeer, Dick van Harst en Ruud Tol van de straatnaamcommissie er vijf gekozen. Deze laatste vijf namen kregen de volgende stemmen: Wiebe Koopstrapark: 822, Jac. Stammespark: 1011, Bloemhofpark: 52, Zwanenbloempark: 39, en als laatste Machinepark met 15 stemmen.


De indiener van de gewonnen naam wordt uitgenodigd tijdens de opening van het park. Binnenkort start de gemeente met de aanleg van het park.Laatst bewerkt op: 10 mei 2021 14:23

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Jac. Stammespark wordt de naam van het park langs de Machineweg

Van 7 april tot en met 20 april kon er gestemd worden op de vijf overgebleven namen voor het park langs de Machineweg. De naam met de meeste stemmen is geworden: “Jac. Stammespark”.  “Het bleef tot het eind spannend.” Zegt wethouder Robert van Rijn. “Er is massaal gestemd, dit geeft … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: