Huif
Van wie is de achtertuin in Kudelstaart?

Van wie is de achtertuin in Kudelstaart?


Geplaatst op: 11 mei 2021

Twee gezinnen met kinderen hebben een halve achtertuin gekregen en wonen nu zonder brandgang.

De Hulpdienst van de SP bracht zaterdag 8 mei een bezoek aan twee families die wonen aan de Schweizerstraat in Kudelstaart. 

Al drie jaar is er geen enkel overleg of poging van de gemeente om de gezinnen te helpen met een wel hele vreemde zaak. Een zaak waarbij zelfs een ingediende klacht bij het college van Aalsmeer al jarenlang in onderzoek is. De families wonen respectievelijk drie en twee jaar in deze straat en waren aanvankelijk heel blij de woningen te kunnen huren. maar tot hun schrik kregen de families maar een halve achtertuin ter beschikking. 

Wil Roode van de Hulpdienst SP:" Uit de jarenlange correspondentie die wij hebben ingezien blijkt dat Eigen Haard aangeeft geen probleem te hebben als men de strook gemeentegrond in gebruik neemt zoals alle bewoners in de wijk. De gemeente geeft aan dat zij de grond al jarenlang te koop aanbieden aan Eigen Haard".

De gevolgen om een nutteloze strook grond te koop aan te bieden heeft voor de buurt en de bewoners gevolgen.

Wil Roode: "Los van de verloedering van de buurt is er sprake van een zeer onveilige situatie. De gemeente heeft bij het hoekhuis de achtertuin volgeplaatst met bosschages waardoor er bij brand geen branduitgang is. De families maken zich niet alleen zorgen omdat de woningen zogenaamde splitlevel woningen zijn en de tuinen rücksichtslos door de gemeente door de midden zijn gehakt met ernstige verzakkingen tot gevolg. Maar nog meer maken zij zich zorgen dat hun de brandgang ontnomen is.

De oplossing is simpel, de gemeente kan de stukjes gemeentegrond net zoals voor alle andere bewoners in deze wijk in bruikleen geven. 

De tuinzaak zou zo voor de rijdende rechter op televisie getoond kunnen worden. 


Laatst bewerkt op: 11 mei 2021 13:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Van wie is de achtertuin in Kudelstaart?

Twee gezinnen met kinderen hebben een halve achtertuin gekregen en wonen nu zonder brandgang. De Hulpdienst van de SP bracht zaterdag 8 mei een bezoek aan twee families die wonen aan de Schweizerstraat in Kudelstaart.  Al drie jaar is er geen enkel overleg of poging van de gemeente om de … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: