001 - OrMontre
Zondagochtend 16 mei de 32e Uit de Kunst op Rick FM

Zondagochtend 16 mei de 32e Uit de Kunst op Rick FM


Geplaatst op: 12 mei 2021

Zondagochtend 16 mei van 10.00 tot 11.00 uur, “Uit de Kunst” met een gevarieerd programma vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio.

In deze uitzending van “Uit de Kunst” duiken we onder meer in de historie. We gaan wekelijks dieper in op onderwerpen als muziek, toneel, theater, boeken, koken, en beeldende kunst. Kortom alles op het gebied van cultuur in Uithoorn, De Kwakel en de regio.

Wekelijks maakt de presentator Naomi Heidinga een actueel programma waarin deze onderwerpen belicht worden. Diverse gasten vertellen over hun passie. Ook houden we je op de hoogte van culturele evenementen in de regio.

Programma items 32e uitzending:

Interview met Ronald van den Belt van Vereniging Hendrick de Keyser.
Vereniging Hendrick de Keyser heeft het pand aan de Thamerlaan 14 weten te redden van de sloop. De woning is bijzonder: deze is ontworpen door Michel de Klerk (1884 - 1923) de grondlegger voor de bouwstijl Amsterdamse School. Ronald van den Belt, werkzaam voor de vereniging, vertelt over de staat waarin het pand werd aangetroffen en welke schatten tot dusver zijn gevonden bij de restauratie. De woning wordt opgeknapt en in de toekomst verhuurd.
https://www.hendrickdekeyser.nl/de-huizen/thamerlaan-14

De vereniging heeft diverse bijzondere panden in eigendom, in totaal 400. Een aantal daarvan is omgedoopt tot museumwoning, die zijn opengesteld voor het publiek. Daar is niet alles afgezet met lintjes, je mag bijvoorbeeld laatjes opentrekken en aan tafel gaan zitten.
https://www.museumhuizen.nl/nl/over-museumhuizen

Interview met Rick FM collega Nico Prins van het programma “Back to the Seventies”.
Nico Prins is een man van de jaren zeventig. Hij heeft niet alleen een website met allerlei wetenswaardigheden over dit bijzondere decennium, maar presenteert ook wekelijks het muziekprogramma “Back to the Seventies” op Rick FM. Ook is hij iedere zaterdagochtend te beluisteren bij het programma “Goedemorgen Amstelland”, met daarin een mix van 50 jaar pophistorie. Nico vertelt over zijn liefde voor de jaren zeventig, de muziek en we laten natuurlijk een van zijn favoriete platen horen.
www.jarenzeventig.com

Helen Witte van de Fotokring Uithoorn over de eerste plaats in de afdelingscompetitie.
De Fotokring Uithoorn bestaat uit een enthousiaste groep van ongeveer 30 fotografen uit de omgeving Amstelland. Ze hebben nu online contact en bekijken en bespreken elkaars foto’s. Ze zijn aangesloten bij de Fotobond Kennemerland. Ze wonnen bij hun jaarlijkse wedstrijd de eerste plaats in het algemeen klassement. Er waren ook geweldige resultaten in het persoonlijke klassement. U hoort het allemaal in het interview.
www.fotokringuithoorn.nl

Daarnaast de culturele agenda en fijne muziek.
De zondag begint goed met "Uit de Kunst" op Rick FM, iedere zondag van 10.00 tot 11.00 uur en de herhaling op woensdagavond van 18.00 tot 19.00 uur.

“Uit de Kunst” gaat in de zomermaanden door als light-programma met minder interviews en meer muziek. Na de zomer gaan we weer op volle kracht door.

Luisteren naar Rick FM:
Caiway: Uithoorn en De Kwakel, frequentie 99.0 FM en Aalsmeer 93.1 FM. Etherfrequentie 106.3 FM
DAB+: kanaal 35 / 5a frequentie 174.928 MHz
Live stream; https://www.rickfm.nl/radiogids/stream
TuneIn App; https://tunein.com/radio/Rick-FM-1063-s81518/

Ook in Amstelveen te ontvangen via RTV Amstelveen:
https://rtva.nl/radio/ontvangst/
https://rtva.nl/live/radio/

#uitdekunst #kunstencultuur #gemeenteuithoorn #rickfm


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Zondagochtend 16 mei de 32e Uit de Kunst op Rick FM

Zondagochtend 16 mei van 10.00 tot 11.00 uur, “Uit de Kunst” met een gevarieerd programma vol met kunst en cultuur uit de Gemeente Uithoorn en de regio. In deze uitzending van “Uit de Kunst” duiken we onder meer in de historie. We gaan wekelijks dieper in op onderwerpen als muziek, … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: