Werkbezoek wethouder De Robles aan  coronatestbus

Werkbezoek wethouder De Robles aan coronatestbus


Geplaatst op: 17 mei 2021

Wethouder Zorg José de Robles heeft op dinsdag 11 mei een werkbezoek gebracht aan de GGD coronatestbus op het Amstelplein. Als blijk van waardering voor de GGD medewerkers nam de wethouder ‘Uithoorn 200 jaar’ koekjes mee.

Bewoners konden zich in de mobiele testbus de hele week zonder afspraak en gratis laten testen op het coronavirus. De Robles: ,,De testlocaties in Amsterdam zijn voor sommige bewoners best ver weg. Door dichtbij huis en zonder afspraak mensen een test aan te bieden, willen we bewoners nog meer stimuleren zich bij klachten te laten testen.”

De GGD bus heeft in januari ook een week lang gestaan op het Amstelplein. ,,Dat was goed bevallen. Veel inwoners hebben zich in die week laten testen. Ook krijgen we signalen dat onze inwoners het zeer op prijs stellen als ze zich dichter bij huis kunnen laten testen. Maar de GGD gaat erover en moet uiteraard ook denken aan de andere regiogemeenten. Maar we hebben er ons als gemeente hard voor gemaakt.”

Zijdelwaardplein
De bus heeft tot en met zondag 16 mei gestaan op het Amstelplein. Vanaf 17 tot en met 30 mei staat de GGD bus op het Zijdelwaardplein. Ook daar kunnen inwoners zich gratis en zonder afspraak laten testen. Elke dag van 9 tot 12 uur en van 12.45 tot 16 uur.

Hoe werkt het?
De mobiele en kleinschalige testlocatie bestaat uit een hiervoor omgebouwde touringcar. De bus wordt door één bezoeker tegelijk betreden, waarna de test wordt uitgevoerd. Andere bezoekers wachten buiten de bus totdat zij aan de beurt zijn. Buiten de bus kunnen bezoekers met mondkapje op, op voldoende afstand wachten. Gastheren- en vrouwen ontvangen de bezoekers en beantwoorden eventuele vragen. Ook worden bezoekers dringend verzocht de testuitslag thuis af te wachten.

 


Laatst bewerkt op: 17 mei 2021 14:08

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Werkbezoek wethouder De Robles aan coronatestbus

Wethouder Zorg José de Robles heeft op dinsdag 11 mei een werkbezoek gebracht aan de GGD coronatestbus op het Amstelplein. Als blijk van waardering voor de GGD medewerkers nam de wethouder ‘Uithoorn 200 jaar’ koekjes mee. Bewoners konden zich in de mobiele testbus de hele week zonder afspraak en gratis … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: