Huif
Oud-burgemeester De Ronde Venen Marianne Burgman overleden

Oud-burgemeester De Ronde Venen Marianne Burgman overleden


Geplaatst op: 17 mei 2021

Op zondag 16 mei jongstleden is oud-burgemeester Marianne Burgman plotseling overleden. Ze werd 68 jaar. Ruim negen jaar was zij burgemeester van De Ronde Venen, waarvan het laatste jaar als waarnemer, vanwege de herindeling van De Ronde Venen met Abcoude Baambrugge.

Gedurende haar ambtsperiode toonde zij zich een gedreven bestuurder. Ze was lid van de VVD en begon haar politieke carrière als wethouder in haar toenmalige woonplaats Amersfoort. In 1995 werd ze burgemeester in Maarn en dat bleef ze tot deze gemeente in 2002 opging in de nieuwe gemeente Utrechtse Heuvelrug. Van april tot november 2001 was zij een paar maanden waarnemend burgemeester in Bunnik. Op 17 juni 2002 werd ze geïnstalleerd als burgemeester van De Ronde Venen. In september 2011 diende ze haar ontslag in na politieke verwikkelingen rond gemeentelijke grondtransacties.

Lees vrijdag het volledig In Memoriam in De Groene Venen.


Laatst bewerkt op: 17 mei 2021 21:04

Bron: De Groene Venen

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Oud-burgemeester De Ronde Venen Marianne Burgman overleden

Op zondag 16 mei jongstleden is oud-burgemeester Marianne Burgman plotseling overleden. Ze werd 68 jaar. Ruim negen jaar was zij burgemeester van De Ronde Venen, waarvan het laatste jaar als waarnemer, vanwege de herindeling van De Ronde Venen met Abcoude Baambrugge. Gedurende haar ambtsperiode toonde zij zich een gedreven bestuurder. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: