001 - OrMontre
Fotokring Uithoorn wint van afdelingscompetitie

Fotokring Uithoorn wint van afdelingscompetitie


Geplaatst op: 18 mei 2021

De leden van de Fotokring zijn heel trots. Als vereniging hebben ze de jaarlijkse competitie van de afdeling Kennemerland gewonnen, maar ook is er in het persoonlijk klassement een lid om heel trots op te zijn: Marcel van Balken had in totaal de meeste punten behaald met zijn ingezonden foto’s.

De Fotokring Uithoorn heeft iedere twee weken een bijeenkomst. Sinds april 2020 zijn er online kringavonden, waarbij de leden vooraf ieder een foto insturen, die zij die avond met elkaar bespreken. Deze besprekingen zijn niet alleen motiverend en inspirerend, maar helpen ook om de foto te verbeteren. Soms is een andere uitsnede of een andere nabewerking aanbevolen om de foto sterker te maken. Met die adviezen kan betreffend lid dan een betere versie naar de afdeling sturen. 


De Afdeling Kennemerland heeft ieder jaar vier competitierondes, waarbij elke lid twee foto’s mag inzenden. De foto’s worden door drie onafhankelijke  juryleden beoordeeld. De zes hoogst gewaardeerde foto’s van een fotoclub tellen mee voor de competitie. De Fotokring Uithoorn zat Fotokring Polderlicht uit Driehuis maandenlang dicht op de hielen, en heeft uiteindelijk de afdelingscompetitie gewonnen. Om dit te vieren heeft het bestuur alle leden een chocoladereepje met persoonlijke wikkel gestuurd, omdat gezamenlijk taart eten niet kon.

Marcel van Balken is het langst lid van de Fotokring, ruim 40 jaar. Hij is heel creatief, werkt vanuit conceptuele fotografie, en is zeer bedreven met Photoshop. Zijn foto’s zijn uniek en scoren doorgaans zeer hoog. Dit jaar had hij de meeste punten in het persoonlijk klassement van de Afdeling Kennemerland. Dubbel feest dus!

Foto: Marcel van Balken


Laatst bewerkt op: 17 mei 2021 20:46

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Fotokring Uithoorn wint van afdelingscompetitie

De leden van de Fotokring zijn heel trots. Als vereniging hebben ze de jaarlijkse competitie van de afdeling Kennemerland gewonnen, maar ook is er in het persoonlijk klassement een lid om heel trots op te zijn: Marcel van Balken had in totaal de meeste punten behaald met zijn ingezonden foto’s. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: