Vooruitblik 2021: de trends op het gebied van smartphone innovaties

Vooruitblik 2021: de trends op het gebied van smartphone innovaties


Geplaatst op: 20 mei 2021

Mobiele telefoons ontwikkelen zich razendsnel. Daarbij zijn deze apparaten onverminderd populair. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven! Waarvoor gebruik jij een mobiele telefoon het meest? Het is niet voor niets, dat vaak gesteld wordt dat een mobiele telefoon veel meer is dan een apparaat om te bellen en te chatten. We gebruiken de telefoon als een ware zakcomputer voor het bekijken van films, het streamen van muziek en bijvoorbeeld het spelen van games. Welke trends kunnen we dit jaar verwachten op het gebied van telefoons en mobiele telefonie? In dit artikel zetten we de verwachtingen op een rijtje!

Veranderingen in afgesloten abonnementen
Een sim only abonnement vergelijken is steeds populairder geworden, wanneer je dit vergelijkt met enkele jaren terug. Voorheen werd vaak gekozen voor een abonnement waarvan het toestel onderdeel was. Zonde, want het betekende vaak dat een toestel al na twee jaar vervangen werd. Met een sim only abonnement gebruik je het toestel langer, wat duurzamer en daarbij beter voor de portemonnee is. Je profiteert in de periode dat je een sim only bundel gebruikt van aanzienlijk lagere maandlasten.

Binnen deze sim only abonnementen zien we steeds vaker een bundel voor onbeperkt internet en onbeperkt bellen. Het past in de trend dat met name jongeren en jongvolwassenen zelden nog voor een vaste telefoonlijn kiezen. Waar een mobiele telefoon voorheen vaak een aanvulling was op de vaste lijn, is het tegenwoordig een volwaardig vervanger.

AR en VR worden steeds vaker ondersteund
Kijken we specifiek naar de hedendaagse mobiele telefoons, dan valt op dat deze steeds vaker voorzien zijn van ondersteuning voor augmented reality en virtual reality. Een trend die past bij de ontwikkeling van steeds meer games in deze richting. Het bekendste voorbeeld hiervan is wellicht Pokemon Go van enkele jaren terug. Nog steeds wordt dit spel regelmatig gespeeld door liefhebbers. In dit spel wordt een virtuele wereld over de bestaande wereld heen geprojecteerd.

De verwachting is, mede doordat steeds meer telefoons AR en VR ondersteunen, dat we hier de komende jaren meer van zullen zien. Denk bijvoorbeeld ook aan apps waarmee het mogelijk is om te visualiseren hoe een bepaald meubelstuk in de ruimte staat of hoe een kleur verf op de wand lijkt.

Mobiele telefoon als volwaardige camera
Een derde trend die opvalt op het gebied van mobiele telefoons en mobiele telefonie, is het feit dat de camera verbeterd blijft worden door producenten. Zo’n vijf jaar geleden was het nog niet mogelijk om de achtergrond te vervagen en de focus in een foto te leggen op hetgeen in het midden van de foto zichtbaar is. Het is een technologie die we nu steeds vaker zien in de camera’s van smartphones. Het past bij de wijze waarop mobiele telefoons gebruikt worden. We nemen ze steeds vaker mee op vakantie en laten de traditionele digitale camera thuis. Met een mobiele telefoon maak je immers net zulke mooie foto’s!

Groei formaat telefoons stagneert
In de afgelopen jaren zagen we het formaat van mobiele telefoons toenemen. De Samsung Galaxy Note is er een goed voorbeeld van! Deze telefoon zat qua formaat tussen de klassieke mobiele telefoon en een tablet in. Tegenwoordig lijkt de groei in het formaat van mobiele telefoons gestagneerd te zijn. We kiezen vaker voor een handzaam model, welke makkelijk mee te nemen is in een broekzak of de binnenzak van een jas. Onder meer Apple introduceerde vorig jaar een hele compacte telefoon, gebaseerd op een model van enkele jaren terug. Het geeft aan dat de vraag naar deze compacte toestellen weer is toegenomen. De grote telefoons laat de consument vaker liggen.


Laatst bewerkt op: 21 mei 2021 09:43

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Vooruitblik 2021: de trends op het gebied van smartphone innovaties

Mobiele telefoons ontwikkelen zich razendsnel. Daarbij zijn deze apparaten onverminderd populair. Ze zijn niet meer weg te denken uit ons leven! Waarvoor gebruik jij een mobiele telefoon het meest? Het is niet voor niets, dat vaak gesteld wordt dat een mobiele telefoon veel meer is dan een apparaat om te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: