0001 - Skischool Aveen 2021
Faillissement voor Decorette Mijdrecht

Faillissement voor Decorette Mijdrecht


Geplaatst op: 23 mei 2021

Verbaasde gezichten en geschokte reacties deze week na het bekend worden van het faillissement van woonwinkel Decorette in de Dorpsstraat in Mijdrecht. In slechts vier maanden van wanbeleid wisten de nieuwe franchise-ondernemers, die de winkel per 1 januari hadden overgenomen, één van de meest succesvolle Decorette-vestigingen van ons land naar de afgrond te helpen. Schuldeisers, personeel en tientallen trouwe klanten staan in de kou. Cor Zwarts, die jarenlang het gezicht van de woonwinkel was in Mijdrecht en (verre) omstreken, en die vorig jaar zijn winkel ter overname aanbood, is er helemaal stuk van.

Bron: De Groene Venen / Rob Isaacs

Door hard werken en een tomeloze inzet kon Cor Zwarts met zijn team uitgroeien tot een van de meest succesvolle Decorette vestigingen in Nederland. Heel veel klanten uit De Ronde Venen en ver daarbuiten werden naar volle tevredenheid bediend. Maar de onderneming nam dermate vormen aan, dat de aanslag op zijn privéleven te groot werd om op deze wijze door te gaan. Cor besloot de zaak ter overname aan te bieden. Er meldden zich diverse partijen, waaronder de ‘behangkoning’ van Den Haag, die uiteindelijk de beste papieren leek te hebben om de zaak door zijn zoon Kay en zwager Berry te laten voortzetten. Cor bleef op beperkte schaal nog aan de onderneming verbonden en het personeel werd overgenomen.

Eind goed, al goed zou je denken. Maar nu, vier maanden na de overname, is vorige week vrijdag het faillissement uitgesproken. De zaak ligt nog vol met producten die nog afgeleverd of geplaatst moeten worden bij gedupeerde klanten. Veel gezinnen in De Ronde Venen wachtten tevergeefs op uitlevering en plaatsing. Gemaakte afspraken worden niet nagekomen en de zaak is onbereikbaar.

Voormalig eigenaar is er stuk van

Cor Zwarts ziet met lede ogen aan dat er zo veel mensen voor wie hij zich al die jaren zo heeft ingezet en waar zoveel waardevolle relaties uit zijn ontstaan nu zwaar gedupeerd zijn door de situatie. Hoe het verder gaat is op dit moment onduidelijk. De curator weet op dit moment nog niets; er moet eerst worden geïnventariseerd voordat er aan oplossingen gedacht kan worden. Ondertussen moet er op zoek worden gegaan naar een nieuwe huurder voor het pand.

Crowdfundingsactie

Inmiddels is door betrokkenen een crowdfundingsactie opgezet. Niet om veel geld op te halen "maar puur om hem te laten weten hoe veel we hem waarderen" zo wordt er geschreven. "Ik heb Cor de afgelopen maanden 10 jaar ouder zien worden. Het feit dat hij zijn levenswerk de prullenbak in ziet verdwijnen is erg pijnlijk. Hopelijk kunnen we Cor zo een hart onder de riem steken!"


Laatst bewerkt op: 23 mei 2021 16:10

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Faillissement voor Decorette Mijdrecht

Verbaasde gezichten en geschokte reacties deze week na het bekend worden van het faillissement van woonwinkel Decorette in de Dorpsstraat in Mijdrecht. In slechts vier maanden van wanbeleid wisten de nieuwe franchise-ondernemers, die de winkel per 1 januari hadden overgenomen, één van de meest succesvolle Decorette-vestigingen van ons land naar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: