001 - OrMontre
Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer: Veel corona patiënten in Nepal

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer: Veel corona patiënten in Nepal


Geplaatst op: 26 mei 2021

In Nepal is tot eind mei een totale lockdown afgekondigd. Het land kampt sinds 22 april 2021 met ’s werelds hoogste reproductiegetal (ongeveer 2). Voor een groot deel komt dit omdat het grensgebied met buurland India ruim 1.800 km is en er weinig controle is bij de grens. Ingezetenen uit de grenslanden mogen namelijk wel Nepal over land inreizen.

Situatie in Tobang

In Tobang, waar Stichting Nepal Benefiet veel van haar projecten heeft, zijn de maatregelen hard aangekomen. De bevolking is al erg arm en de bewoners kunnen er nu niet op uit om eten te regelen en hebben geen voorzieningen als ze ziek worden. 

Noodhulp

Onze partner in Nepal houdt ons op de hoogte hoe het met de inwoners gaat. Omdat er geen openbaar vervoer en ambulance is zet hij zich vooral in om de corona patiënten in Tobang met zijn eigen auto te vervoeren naar het ziekenhuis. Niet rijden is voor hem geen optie.  Maar eenmaal in het ziekenhuis is er vaak te weinig zuurstof om iedereen te helpen. De ziekenhuizen hebben geen financiële middelen en de (lokale) regering helpt niet of onvoldoende om de meest noodzakelijke medische voorzieningen aan te schaffen.

Wij helpen daar waar het kan.” Zegt Belinda Buskermolen, penningmeester van Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer. We hebben al een aantal mooie donatie gekregen en ook Ontwikkelingssamenwerking Aalsmeer (OSA) helpt mee. Met deze donaties en de verdubbeling van Stichting OSA zijn er al 100 mensen extra geholpen met zuurstoftanks. Graag helpen we nog veel meer mensen!”

Helpt u mee?

Bent u ook begaan met de mensen in Nepal? Elke donatie kunnen wij goed gebruiken om noodhulp te bieden aan corona patiënten in het gebied.

Doneren kan via rekeningnummer NL89 RABO 0332 7602 51 ten name van: donatie Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer, onze facebookpagina of via onze website: https://www.nepalbenefietaalsmeer.nl/doneer/geef/ alle donaties zijn van harte welkom! 

Voor alle mensen die al een donatie gedaan hebben: Hartelijk bedankt. Wij zijn een stichting met een Anbi status en zonder winstoogmerk. Hierdoor komt elke euro rechtstreeks terecht bij de mensen die het hard nodig hebben.


Laatst bewerkt op: 26 mei 2021 17:44

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Stichting Nepal Benefiet Aalsmeer: Veel corona patiënten in Nepal

In Nepal is tot eind mei een totale lockdown afgekondigd. Het land kampt sinds 22 april 2021 met ’s werelds hoogste reproductiegetal (ongeveer 2). Voor een groot deel komt dit omdat het grensgebied met buurland India ruim 1.800 km is en er weinig controle is bij de grens. Ingezetenen uit … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: