001 - OrMontre
Informatieavond nieuwe wijk Hoofdweg-Zuid

Informatieavond nieuwe wijk Hoofdweg-Zuid


Geplaatst op: 27 mei 2021

De plannen voor de nieuwe wijk Hoofdweg-Zuid worden voor het eerst gepresenteerd aan bewoners en ondernemers in Kudelstaart. Er komen circa 300 voornamelijk eengezinswoningen en mogelijk een supermarkt. De woningen komen in het gebied tussen de Hoofdweg, de Roemeinweg en Schoutweg. 

Voor de bouw van de duurzame en groene wijk Hoofdweg-Zuid is een startnotitie opgesteld. De gemeente wil de plannen nu presenteren aan omwonenden en ondernemers. “Hiermee realiseren we een mooie duurzame wijk die met ongeveer 300 woningen een belangrijke bijdrage levert aan de grote woningbehoefte die we hebben in onze gemeente”, zegt wethouder Ruimtelijke Ordening Bart Kabout. “We willen in deze fase met name de eerste reacties van bewoners en ondernemers horen op de plannen en de mogelijke vestiging van een supermarkt”. 

Informatieavond

Op maandag 7 juni worden de plannen digitaal gepresenteerd voor bewoners. Op woensdag 9 juni is de presentatie voor de ondernemers. Voor deze avonden moet worden ingeschreven via projecten.aalsmeer@amstelveen.nl. Een link om bij de presentatie aanwezig te zijn wordt dan toegestuurd. Als u niet bij de avond aanwezig kunt zijn, is de presentatie later terug te zien op www.participatie.aalsmeer.nl. Heeft u geen mogelijkheden om digitaal de presentatie te volgen, dan kunt u tijdens kantooruren bellen met projectmanager Peter Kamphuis, via 0297-387575. 

Verdere procedure

De startnotitie ligt vanaf donderdag 27 mei vier weken ter inzage. Reacties kunnen worden gegeven op www.participatie.aalsmeer.nl en projecten.aalsmeer@amstelveen.nl. Na de reacties op de startnotitie wordt die door de gemeenteraad vastgesteld. Na vaststelling van de startnotitie maakt de gemeente een ontwerpbestemmingsplan. Alle fases van het project worden beschreven op www.particpatie.aalsmeer.nl en aalsmeer.nl/bouwprojecten .


Laatst bewerkt op: 27 mei 2021 12:19

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Informatieavond nieuwe wijk Hoofdweg-Zuid

De plannen voor de nieuwe wijk Hoofdweg-Zuid worden voor het eerst gepresenteerd aan bewoners en ondernemers in Kudelstaart. Er komen circa 300 voornamelijk eengezinswoningen en mogelijk een supermarkt. De woningen komen in het gebied tussen de Hoofdweg, de Roemeinweg en Schoutweg.  Voor de bouw van de duurzame en groene wijk … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: