Huif
Flower Art Museum collecteert voor educatieve speurtocht

Flower Art Museum collecteert voor educatieve speurtocht


Geplaatst op: 27 mei 2021

Van 28 mei tot en met 5 juni doet het Flower Art Museum mee aan de jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In het hele land collecteren organisaties om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. Het Flower Art Museum vraagt specifiek om een bijdrage voor het ontwikkelen van een leuke en leerzame speurtocht voor jonge bezoekers.

In verband met corona is de collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds digitaal. Deelnemende organisaties vestigen er aandacht op via appjes, mailtjes en sociale media. Het Flower Art Museum is inmiddels een kleine drie jaar gevestigd in de voormalige waterkelder tegenover de watertoren in Aalsmeer. Het museum heeft een lastig jaar achter de rug, waarin het door de coronamaatregelen een groot deel van de tijd gesloten was. De tijd is echter goed benut. Zo is de museumtuin opgeknapt en heeft het FAM de collectie kunnen uitbreiden met een aantal mooie kunstwerken die door schenking werden verkregen. Ook werd op het buitenterrein de Wall of Flowers gerealiseerd.

Het museum wil ook jonge bezoekers graag de schoonheid en het belang van kunst en natuur laten ervaren. Daarom bestaat de wens om een leuke en educatieve familiespeurtocht te ontwikkelen, die zich zowel binnen als buiten bij het museum afspeelt. Met de collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds hoopt het FAM hier voldoende geld voor op te halen.

Het Prins Bernhard Cultuurfonds organiseert al sinds 1946 de Anjeractie. Ieder jaar collecteren honderden organisaties voor hun vereniging én voor het Cultuurfonds. Vorig jaar is de actie voor het eerst mobiel georganiseerd: geen bussen en collectanten meer langs de deur. Het Cultuurfonds gaat op diezelfde voet verder. Het is veiliger voor de collectant én makkelijker voor de organisatie. Er is nog steeds grote noodzaak om lokale cultuurorganisaties te steunen. Vandaar dat het Cultuurfonds de hele opbrengst netto teruggeeft aan de organisaties die collecteren. 

Wilt u het museum helpen om het doel te behalen? Ga naar www.flowerartmuseum.nl/collecte of kijk op de sociale media van het Flower Art Museum. Er wordt een donatielink gedeeld waarmee u direct een bijdrage kunt leveren.


Laatst bewerkt op: 27 mei 2021 12:54

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Flower Art Museum collecteert voor educatieve speurtocht

Van 28 mei tot en met 5 juni doet het Flower Art Museum mee aan de jaarlijkse collecte van het Prins Bernhard Cultuurfonds. In het hele land collecteren organisaties om geld op te halen voor lokale cultuur en natuur. Het Flower Art Museum vraagt specifiek om een bijdrage voor het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: