0001 - Skischool Aveen 2021
Dansstudio Sietske Nederlands kampioen

Dansstudio Sietske Nederlands kampioen


Geplaatst op: 31 mei 2021

Dansstudio Sietske had zich met alle wedstrijdteams voor deze finale gekwalificeerd! Dat was op zich al een geweldige prestatie. Maar toch waren er zenuwen voor de grote dag.

Allereerst waren de Dss Girls aan de beurt. Dit zijn meiden tot 10 jaar. De finale was in verband met Corona weer online. Dus alle teams moesten van tevoren een filmpje opnemen van hun wedstrijddans. De Dss Girls hadden zelf bedacht om op een schoolplein te gaan filmen. Dit paste perfect in het thema, want zij dansen op het lied WhatsTime Is It uit High School Musical in roze/zwarte schoolkostuum. Het schoolplein maakte het filmpje helemaal af. Na alle tegenstanders te hebben gezien, waren de meiden er bijna zeker van dat ze buiten de prijzen zouden vallen. Maar bij de prijsuitreiking kregen de Dss Girls te horen dat zij 2e van Nederland zijn geworden!! De ouders kwamen met spontaan met kinderchampagne. Juf Sietske heeft de kurk van de fles gepopt en het bleef nog lang gezellig voor de dansschool. De meiden bleven gillen in de zon en konden niet geloven dat zij tweede van Nederland waren geworden!

Vervolgens was het oudste team aan de beurt. De Dss Ladies zijn 15 jaar en ouder. Dit was een extreem moeilijke categorie omdat er veel technische teams in zaten. Deze dames hadden last minute nog een obstakel moeten overwinnen omdat Lisa helaas niet mee kon dansen. Gelukkig kon Sietske inspringen en daardoor hoefde verder niemand van plek te veranderen. Deze groep hoopte in de top 10 van Nederland te komen en bleken maar liefst 4e te zijn geworden!! Dat waren zij dus erg blij mee.

Daarna waren de meiden van Dss 7-up en Dss X-plosion aan de beurt. Dss 7-up met 11 en 12- jarigen had enorm veel en super goede tegenstanders. Zij hoopten de top 10 van Nederland te bereiken maar dit zou een moeilijke klus worden. De meiden hadden recent nog een nieuwe dans aangeleerd. Dat maakte het extra lastig. Juf Katy en juf Sietske hebben de meiden in een paar weken klaar gestoomd en tijdens het filmen werden er bijna geen foutjes gemaakt. Dit werd beloond met een prachtige 4e plaats! Enorm trots waren de meiden. Zo hoog te eindigen hadden ze niet zien aankomen!

De meiden van Dss X-plosion van 13 en 14 jaar hadden hun filmpje opgenomen in Amsterdam bij muren met veel graffiti. Dit paste bij de stoere dans die juf Dillian voor ze had gemaakt. Tijdens het filmen stonden Dillian en Sietske te roepen om de meiden te motiveren om alles te geven. Zelfs de zus en moeder van Dillian waren ingezet om de omstanders tegen te houden zodat ze niet door het beeld heen liepen. Dit gaf het gewenste resultaat maar bij het NK zou het pas duidelijk worden of het genoeg zou zijn. En dat was het! Dss X-plosion is Nederlands Kampioen 2021 geworden!! Vol ongeloof werd er gejuicht en gegild. De dag erna werden er cakejes gegeten met hun teamfoto erop. Wat een prachtige afsluiting van het seizoen.

Dansstudio Sietske wil alle lezers bedanken voor hun steun en liefde na elk krantenartikel. Sietske gaat zich nu storten op een nieuwe uitdaging en gaat nog lang nagenieten van deze geweldige prestaties.

Laatst bewerkt op: 31 mei 2021 08:45

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dansstudio Sietske Nederlands kampioen

Dansstudio Sietske had zich met alle wedstrijdteams voor deze finale gekwalificeerd! Dat was op zich al een geweldige prestatie. Maar toch waren er zenuwen voor de grote dag. Allereerst waren de Dss Girls aan de beurt. Dit zijn meiden tot 10 jaar. De finale was in verband met Corona weer … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: