001 - OrMontre
‘Een Eeuw Geleden’, nieuw op Radio Aalsmeer

‘Een Eeuw Geleden’, nieuw op Radio Aalsmeer


Geplaatst op: 2 juni 2021

Radio Aalsmeer heeft er een nieuw radioprogramma bij. Vanaf 6 juni kun je iedere zondag tussen 16:00 en 17:00 uur luisteren naar ‘Een Eeuw Geleden’. Een programma voor muziekliefhebbers, gemaakt door muzikanten (slagwerkers) Cees Disseldorp en Marco Lesmeister. De platen die gedraaid worden zijn herkenbaar en waarbij je het gevoel krijgt ‘dat is echt een eeuw geleden dat ik die heb gehoord’. Het is vaak muziek die de programmamakers als drummer of slagwerker erg lekker vinden en graag met de luisteraars willen delen. 

Het programma kent een paar vast terugkerende items en de heren draaien alleen maar muziek uit de vorige eeuw of muziek die een verbinding kent met muziek van voor het jaar 2000, zoals bijvoorbeeld covers, gesampelde nummers of remixes. Er zullen ook af en toe andere muzikanten aanschuiven als gast in het programma. Ben jij ook muzikant of muzikant geweest en lijkt het je leuk om eens mee te helpen in het bepalen van de playlist van de show, stuur dan een mailtje naar info@radioaalsmeer.nl.

Mascha Gesthuizen bij ‘Echt Esther’

Auteur Mascha Gesthuizen was al eerder te gast bij ‘Echt Esther’ en toen sprak Esther Sparnaaij met haar over depressie. Het thema van haar eerste boek. Nu komt ze weer naar Aalsmeer in de tour voor haar tweede boek “ De Stier” en is donderdag 3 juni om 19.00 uur te gast.  Het verhaal van ‘De stier’ is deels tijdens de coronacrisis geschreven. Tijdens deze crisis waarin we opgesloten zitten met onze gezinnen, is de dreiging van huiselijk geweld groter. Terecht wordt hier aandacht voor gevraagd, maar bedenk dat huiselijk geweld van alle tijden is. Na de coronacrisis zal dit niet voorbij zijn. Heb jij een vraag voor Mascha? Mail deze naar esther@radioaalsmeer.NL. 

‘Mark en Eric Show’ over Feestweek

In de ‘Mark en Eric Show’ wordt aanstaande vrijdag 4 juni om 20.00 uur vooruit gekeken naar de Feestweek. Aalsmeer is toe aan een feestje en de kaarten voor de feesttent waren binnen no-time verkocht. René Martijn komt vertellen over de feestavonden. Komen er nog kaarten bij? Wie treden er op? Moet je 1,5 meter afstand houden? We hebben heel wat vragen. De Feestweek wordt gestart met het landelijk bekende Vuur & Licht op het water. Organisator Mike Multi komt langs in de studio. Hij beloofde vorig jaar al dat het dit jaar heel speciaal wordt. Side-kick Joyce heeft breaking news en Mark en Eric brengen je in de stemming met de lekkerste muziek. Dus zet de tv aan op kanaal 12 en heb alvast voorpret voor de Aalsmeerse feestweek. Ga voor meer informatie naar de Instagram van de ‘Mark en Eric Show’; @markeneric

Anneke Corsterus bij ‘Sem op Zaterdag’ 

Zaterdag 5 juni ontvangt Sem van Hest Anneke Corsterus in zijn programma ‘Sem op Zaterdag’. Ze is een oud-collega, vriendin en “trait d’union” van Mark Enthoven en Miréya Derksen. Anneke heeft een paar lekkere nummers uitgezocht die prima passen in dit zaterdagochtendprogramma. Vanaf 10.00 uur sowieso weer lekker het weekend in met Sem op Radio Aalsmeer.

Zoete lekkernijen van Zoey in ‘Door de Mangel'

Maandag 31 mei was de Aalsmeerse talkshow ‘Door de Mangel’ als vanouds weer eens live vanuit de studio van Radio Aalsmeer. Joany Voorn was deze keer de gast die gemangeld werd. De Kudelstaartse runde een aantal jaren op succesvolle wijze restaurant Jones, maar maakte een carrièreswitch en startte midden in de coronapandemie een massagesalon aan huis. Zij zette een pipowagen in de tuin en kan nu leven van het geven van massages. Natuurlijk heeft Joany ook weer een nieuwe gast uitgenodigd voor de uitzending van 7 juni. Dan komt de 20-jarige Zoey van Toor naar de studio. Zij is homebaker van beroep en is een eigen bedrijfje gestart: ‘Zoets van Zoey’. Joany is erg benieuwd wie de persoon achter deze lekkernijen is en hoe het nu gaat met haar onderneming. Dit en meer hoor je aanstaande maandag 7 juni vanaf 19.00 uur. 

Alles begint bij Bach in ‘Intermezzo’

‘De vorige keer besprak Sem van Hest in het klassieke programma ‘Intermezzo’ werken van Beethoven en Bach. Deze worden onder andere belicht in het boek ‘Alles begint bij Bach’ van Merlijn Kerkhof. Uit dit boek put Sem maandag 7 juni om 21.00 uur de hoogtepunten van de kamermuziek met onder andere Mozart, Brahms en Tsjaikovski.


Laatst bewerkt op: 2 juni 2021 12:12

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

‘Een Eeuw Geleden’, nieuw op Radio Aalsmeer

Radio Aalsmeer heeft er een nieuw radioprogramma bij. Vanaf 6 juni kun je iedere zondag tussen 16:00 en 17:00 uur luisteren naar ‘Een Eeuw Geleden’. Een programma voor muziekliefhebbers, gemaakt door muzikanten (slagwerkers) Cees Disseldorp en Marco Lesmeister. De platen die gedraaid worden zijn herkenbaar en waarbij je het gevoel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: