IVN de Ronde Venen & Uithoorn organiseert: Wat leeft er bij jou in de sloot?

IVN de Ronde Venen & Uithoorn organiseert: Wat leeft er bij jou in de sloot?


Geplaatst op: 7 juni 2021

Ga op zoek naar larven van een waterjuffer, Amerikaanse rivierkreeft of de geel gerande watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en vang de snelste zwemmer van de sloot! Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdagen van 11 t/m 13 juni. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar kunnen dan samen met hun (groot)ouders waterdiertjes vangen. Natuurlijk coronaproof georganiseerd en onder begeleiding van een IVN Natuurgids. Ook in Uithoorn, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen doen we mee aan de Slootjesdagen.

Tijdens de IVN Slootjesdagen kan je op 11, 12 en 13 juni in Uithoorn, Mijdrecht, Wilnis en Vinkeveen aan de slag met een schepnet. Neem je eigen schepnet mee of gebruik er een van ons. De activiteit duurt ongeveer een half uur. We nemen je mee in de bijzondere onderwaterwereld van de sloot.

  • Op vrijdag 11 juni in Vinkeveen van 14:00-16:00
  • Op vrijdag 11 juni in Uithoorn van 13:00-16:00
  • Op zaterdag 12 juni in Uithoorn van 13:00-16:00
  • Op zaterdag 12 juni in Vinkeveen van 13:00-15:00
  • Op zaterdag 12 juni in Wilnis van 13:00-16:00
  • Op Zondag 13 juni in Mijdrecht van 13:00-15:00


Je geeft je op via de mail slootjesdagen@ivn-drvu.nl, daarin vermeld je welke plaats je voorkeur heeft en op welke tijd je het liefst waterdiertjes wilt vangen. Wij van IVN de Ronde Venen & Uithoorn nemen dan contact met je op hoe laat en waar je geplaatst kan worden. Je mag natuurlijk ook altijd bellen: 06-51162629 Rob Idema.

Jij onderzoekt zelf de waterkwaliteit

Waterdiertjes vangen is niet alleen leuk om te doen, tijdens de Slootjesdagen help je ook mee de waterkwaliteit te onderzoeken met behulp van citizen science. Iedereen kan de waarnemingen.

vastleggen op het speciale telformulier en invoeren via http://www.waterdiertjes.nl je ziet dan gelijk wat de score van jouw sloot is! Met deze resultaten brengen wetenschappers van het Nederlands Instituut voor Ecologie (NIOO-KNAW) in kaart hoe gezond Nederlandse slootjes zijn.

 


Laatst bewerkt op: 7 juni 2021 08:35

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

IVN de Ronde Venen & Uithoorn organiseert: Wat leeft er bij jou in de sloot?

Ga op zoek naar larven van een waterjuffer, Amerikaanse rivierkreeft of de geel gerande watertor, ontdek wie er zonder ijs kan schaatsen en vang de snelste zwemmer van de sloot! Het kan allemaal tijdens de jaarlijkse IVN Slootjesdagen van 11 t/m 13 juni. Kinderen tussen de 4 en 12 jaar … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: