001 - OrMontre
Handen uit de mouwen tijdens VMBO On Stage

Handen uit de mouwen tijdens VMBO On Stage


Geplaatst op: 7 juni 2021

Van bloemen transporteren tot activiteiten doen met kinderen in de kinderopvang en van werken als personal styliste tot aan metaalbewerker; meer dan 800 vmbo-leerlingen gingen voor een dagdeel aan de slag bij bedrijven in de regio in het kader van de Doe Dag van VMBO On Stage. Ze ontvingen een rondleiding, maakten kennis met medewerkers en probeerden het beroep uit. Zo ontdekken zij hun legio mogelijkheden.

Een van de deelnemende beroepsbeoefenaren in de regio De Ronde Venen is personal styliste Victorien van Duuren van Angels Fashion Academy in Abcoude. Zij neemt leerlingen mee in de wereld van de mode. Ze vertelt hen over het verschil tussen warme en koele kleuren en hoe je kunt ontdekken welke kleuren het beste bij je passen. Vervolgens krijgen de leerlingen de opdracht een moodboard te maken; een eigen samenstelling van afbeeldingen die zij mooi vinden of die hen op een andere manier aanspreken. De leerlingen gaan aan de slag met afbeeldingen uit tijdschriften. Een leerling van Wellant Westplas mavo kiest binnen een paar seconden al voor een afbeelding van een jack met panterprint. “Ik hou wel van opvallende items”, zegt zij. “Gekke jasjes of iets met een kleurrijke print vind ik leuk.” Naast haar zit haar studiegenootje. Ook zij heeft een jack uitgeknipt, maar dan in knalrood. “Ik hou meer van effen kleuren”, zegt zij. “Het mag wel opvallen maar niet té. Ik zou dat panterjasje dus ook nooit uitgekozen hebben.”

De meiden zijn erg onder de indruk van het vak als personal styliste. “Ik had niet echt kunnen bedenken dat je dit ook zou kunnen worden”, vertelt een van hen. “Het lijkt mij wel heel erg leuk werk. Je hebt met mensen te maken en moet goed naar hen luisteren. Daarnaast werk je natuurlijk met kleding. Ook dat lijkt me leuk. Ik ben dol op winkelen en dat mag ik dan veel vaker doen. Ja, misschien dat ik dit wel zou willen worden. Ik vond het in ieder geval heel leuk om vandaag hier te zijn.”

Veen en Amstelland On Stage is een loopbaanoriëntatieproject voor vmbo-leerlingen uit de regio’s Amstelveen, Aalsmeer, Uithoorn en De Ronde Venen. Meer dan achthonderd leerlingen en honderdveertig bedrijven doen hieraan mee. In 2022 wordt de vierde editie georganiseerd. www.veenenamstellandonstage.nl  

Laatst bewerkt op: 7 juni 2021 20:12

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Handen uit de mouwen tijdens VMBO On Stage

Van bloemen transporteren tot activiteiten doen met kinderen in de kinderopvang en van werken als personal styliste tot aan metaalbewerker; meer dan 800 vmbo-leerlingen gingen voor een dagdeel aan de slag bij bedrijven in de regio in het kader van de Doe Dag van VMBO On Stage. Ze ontvingen een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: