001 - OrMontre
Kunstproject De Elementen gaat Aalsmeer deze zomer verrassen

Kunstproject De Elementen gaat Aalsmeer deze zomer verrassen


Geplaatst op: 8 juni 2021

Culturele organisaties in Aalsmeer hebben de handen ineengeslagen om deze zomer een mooi project neer te zetten: De Elementen. Op verschillende locaties zijn exposities en activiteiten. Ook komt er een fotowedstrijd en een speciale editie van Happen & Stappen.

Elementen zijn de stoffen of krachten waartoe volgens oude filosofische concepten alles op aarde te herleiden is. De vier klassieke elementen zijn aarde, water, lucht en vuur. Vertaald naar Aalsmeer spelen deze elementen een grote rol. Zonder aarde geen bloemen, zonder water geen Poel, zonder wind en vuur geen groei. 

Aftrap

Met de elementen als uitgangspunt richt het kunstproject zich vooral op buitenkunst en wordt zoveel mogelijk gewerkt met natuurlijke materialen. In de Historische Tuin werd maandag 7 juni de aftrap gegeven voor het project. Het tuinbouwmuseum is een van de initiatiefnemers. De andere deelnemende organisaties zijn het Flower Art Museum, Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA), Fotogroep Aalsmeer, het Cultuurpunt en de Werkschuit. 

Wethouder Kunst en Cultuur Wilma Alink: “Met dit project willen de initiatiefnemers de kunstbeleving in Aalsmeer stimuleren. Na een jaar waarin de culturele sector grotendeels op slot zat, vinden zij het tijd om de creativiteit weer te prikkelen. Als gemeente werken we hier natuurlijk graag aan mee. Fijn dat het culturele veld dit zo oppakt en onze inwoners en bezoekers weer trakteert op nieuwe kunst en cultuur.”

Activiteiten

De basis van het project wordt gevormd door het exposeren van bijzondere kunstwerken op meerdere (buiten)locaties. Ook worden er workshops en demonstraties gehouden, komt er een fototentoonstelling in de bibliotheek en wordt het basisonderwijs betrokken. In juli en augustus kan iedereen meedoen aan een fotowedstrijd met het thema De Elementen. Ook komt er een speciale kunsteditie van Happen & Stappen langs de verschillende locaties. De organisatie staat open voor meer participanten.

Volg kunstproject De Elementen Aalsmeer op Instagram: https://www.instagram.com/kunstprojectaalsmeer/  of Facebook: https://www.facebook.com/KunstprojectAalsmeer/  voor actuele informatie.


Laatst bewerkt op: 8 juni 2021 14:54

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kunstproject De Elementen gaat Aalsmeer deze zomer verrassen

Culturele organisaties in Aalsmeer hebben de handen ineengeslagen om deze zomer een mooi project neer te zetten: De Elementen. Op verschillende locaties zijn exposities en activiteiten. Ook komt er een fotowedstrijd en een speciale editie van Happen & Stappen. Elementen zijn de stoffen of krachten waartoe volgens oude filosofische concepten … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: