001 - Week van de ontmoeting
Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie! Inspirerend bezoek aan inloophuis ’t Anker

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie! Inspirerend bezoek aan inloophuis ’t Anker


Geplaatst op: 9 juni 2021

Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze ging  iets doen waar ze ook gelukkig van wordt: de IPSO inloophuizen voor mensen geraakt door kanker op de kaart zetten. In 6 weken fietst Evelien langs de 75 IPSO-inloophuizen in Nederland om die zo meer bekendheid te geven. 

De inloophuizen zijn namelijk erg belangrijk voor veel mensen die worden getroffen door kanker. Waar de ziekenhuizen zich richten op het fysieke genezingsproces, zorgen de inloophuizen voor de psychosociale ondersteuning. Het is een plek om thuis te komen, een verhaal te delen en een luisterend oor te vinden. Dit wordt gedaan met behulp van behoeftegerichte activiteiten, want ieder mens is anders. Vanwege corona zitten veel inloophuizen in zwaar weer, omdat veel fondsenwervende activiteiten niet door konden gaan. Daarom haalt Evelien met haar fietstocht ook geld op om de huizen aan het eind van de rit een mooi bedrag te kunnen overhandigen.

Vrijdag 4 juni fietste Evelien het Chris Gispenplein voor inloophuis ’t Anker in Mijdrecht op. Zij had er toen al een fietstocht op zitten na een bezoek aan het inloophuis in Alphen aan den Rijn. Bij ’t Anker werd zij met applaus verwelkomd door het bestuur, coördinatoren en wethouder Rein Kroon. Evelien bood het inloophuis haar inspirerende boek ‘Dit boek brengt geluk’ aan. Voorzitter Bart Top van ’t Anker overhandigde haar een fraai beschilderde kraal die toegevoegd kon worden aan Eveliens “fietsketting” waaraan zij de komende weken 75 kralen rijgt die symbool staan voor de zo belangrijke inloophuizen. 

Na een eenvoudige lunch en rondleiding in ’t Anker stapte Evelien weer op de fiets en vertrok naar Woerden, naar het volgende inloophuis.

Meer informatie over deze bijzondere actie lees je op https://www.evelienvanderwerff.info/evelienbrengtgeluk 

Nadere informatie over inloophuis ’t Anker vind je op www.inloophuishetanker.nl. Wil je dit inloophuis in De Ronde Venen rechtstreeks financieel steunen, dan kan dat op NL91 RABO 0195 2111 11.


Laatst bewerkt op: 9 juni 2021 02:24

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Borsten kwijt, baan kwijt, maar wel een fiets en een missie! Inspirerend bezoek aan inloophuis ’t Anker

Corona bleek twee kansen met zich mee te nemen voor de 57-jarige Evelien van der Werff die zelf tweemaal borstkanker overleefde. De eerste was het schrijven van het boek ‘Dit boek brengt geluk’ en de tweede het stoppen met vliegen, na 34 jaar, bij de KLM. Ze ging  iets doen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: