Leren wielrennen bij UWTC

Geplaatst op: 15 juni 2021

Bij de Wielervereniging UWTC in Uithoorn helpen we je graag verder. Op 30 juni 19:00 zal er daarom op het wielerparcours op Sportpark de Randhoorn een wielrentraining gegeven worden door gediplomeerde wielertrainers. Je leert er hoe je het beste een bocht kunt nemen, hoe je zorg draagt voor voeding tijdens een langere rit, en hoe je veilig en verantwoord met de racefiets de weg op kunt.

Deze training is open voor iedereen boven de 16 jaar met een racefiets en een helm. Uiteraard wordt er van je verwacht dat je de coronaregels in acht neemt. Inschrijving vooraf is niet nodig en er zijn aan deze training geen kosten verbonden.

UWTC leden pakken medailles bij WK handbiken
UWTC lid en handbiker Jetze Plat heeft afgelopen vrijdag in Portugal de wereldtitel behaald in de tijdrit in de klasse H4. Tim de Vries uit Vinkeveen werd vierde in zijn klasse H5. Het waren zware omstandigheden bij de tijdrit, heuvels en wind zorgde ervoor dat het tempo continue wisselend was.
Op zondag heeft Tim de Vries een bronzen medaille gewonnen bij de wegwedstrijd. Jetze Plat kwam bij de wegwedstrijd solo over de streep en pakte hiermee zijn tweede gouden medaille bij het WK.

Winst voor Lorena Wiebes
Lorena Wiebes uit Mijdrecht heeft de SPAR Flanders Diamond Tour op haar naam geschreven. De 22-jarige renster van Team DSM kwam in Nijlen (België) na een wedstrijd van 136,6 kilometer als eerste over de finish. Zij klopte in de sprint de Italiaanse Chiara Consonni en de Nederlandse Amber van der Hulst). Wiebes was ook de vorige editie, twee jaar geleden, de snelste. Voor Wiebes is de zege in Nijlen al haar zevende overwinning dit seizoen.

Interclub bij ASC Olympia
Zondag 1 juni hebben er 3 jeugdleden van UWTC meegedaan aan de interclub jeugdwedstrijd in Amsterdam. Bij de jongste jeugd heeft Joël van Capel een keurige wedstrijd gereden. Na een lastige eerste ronde wist Joël aansluiting te vinden bij een groep van 3 renners waarmee hij naar de finish is gereden en dat leverde hem een mooie 13e plaats op. Iedere wedstrijd doet hij weer meer ervaring op.

Groep C (cat 5 en 6) moesten 8 ronden van 2,5 km rijden.  Floris Fransen en Jytte Timmermans reden hun wedstrijd in deze groep. Tijdens de wedstrijd waren er, net als vorige week, vele demarrages en ze werden allemaal weer teruggehaald. Floris heeft de hele wedstrijd het tempo van het peloton bijgehouden. Jytte kwam ook nog een keer voorop maar kon het hoge tempo niet volhouden om vooruit te blijven. Ze heeft verder de gehele wedstrijd in het peloton gereden en is gefinisht als 20ste. Floris is uiteindelijk 27ste geworden.

Laatst bewerkt op: 15 juni 2021 07:27

Heb je sinds corona ook de racefiets (her)ontdekt, en vind je het nu wel mooi geweest dat je elk sprintje verliest van je fietsvrienden, je je niet zeker voelt in de bochten van de Ronde Hoep, of niet uit de wind kunt blijven zitten wanneer het weer eens waait?  Bij … Lees meer »