001 - OrMontre
Kom genieten van de Botshol

Kom genieten van de Botshol


Geplaatst op: 17 juni 2021

In de Botshol kan je nog genieten van de stilte. Hoewel stilte? Het geruis dat de wind maakt in de bijna eindeloze rietkragen. Het gekwetter van eenden het gezang van de rietzanger, de sprinkhaanzanger en de bospieper. Het gekwaak van eenden en ganzen en het zachte geplas van je roeispanen. Het lijkt bijna wel een symfonie. Natuurgidsen van IVN de Ronde Venen en Uithoorn nemen je graag mee om je dit gebied te laten beleven.

De Botshol is voor een deel oud laagveen moeras en voor een deel open plassen. Het gebied ziet er uit zoals de hele Ronde Venen er een paar honderd jaar geleden uit zag. De IVN natuurgidsen zullen ook vertellen hoe het gebied zo is geworden. Het is nu een heel gevarieerd gebied met smalle slootjes, petgaten, moerasbos en open plassen.

Het avontuur start bij Botenverhuur Verweij. Daar kun je de komende weken onder begeleiding van een ervaren IVN natuurgids op zondagochtend, zaterdagochtend en woensdagavond mee met een roeitocht. De roeitochten worden gehouden van 19 juni t/m 11 juli en van 25 augustus t/m 5 september. Kijk voor de exacte data op www.ivn-drvu.nl. De natuurgidsen laten je de mooiste plekjes zien en vertellen honderduit over de vogels, waterplanten, libellen,  de orchideeën, de vogels, de ringslangen en de vissen die je ziet.

De IVN natuurgidsen kunnen natuurlijk geen garantie geven dat je de lepelaar of de buizerd kunt zien vliegen, of dat je een ringslang ziet maar we weten zeker waar de zeldzame planten zoals rietorchis, galigaan en zonnedauw staan.

De excursie kost maar € 6,- per persoon en als je IVN lid bent krijg je € 1,- korting. In verband met de beschikbaarheid van de gidsen vragen we je om jezelf van te voren op te geven. Dit kan via botshol@ivn-drvu.nl. Heb je liever persoonlijk contact bel gerust: 06-40229319 Coen Vulperhorst, 06-52004564 Michel Leijen of 06-51162629 Rob Idema.

Wil je meer weten kun je onze website bezoeken www.ivn-drvu.nl. Je kan daar ook lid worden van onze vereniging.


Laatst bewerkt op: 17 juni 2021 08:59

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Kom genieten van de Botshol

In de Botshol kan je nog genieten van de stilte. Hoewel stilte? Het geruis dat de wind maakt in de bijna eindeloze rietkragen. Het gekwetter van eenden het gezang van de rietzanger, de sprinkhaanzanger en de bospieper. Het gekwaak van eenden en ganzen en het zachte geplas van je roeispanen. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: