0001 - Skischool Aveen 2021
Al ruim 978 aanmeldingen voor de advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen

Al ruim 978 aanmeldingen voor de advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen


Geplaatst op: 17 juni 2021

Eind mei is gemeente De Ronde Venen gestart met een grootschalige advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook de cv-installatie te optimaliseren of vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas te plaatsen. Zodat woningeigenaren direct de energierekening verlagen Door de aankoop te bundelen, kopen bewoners makkelijk de energiebesparende maatregelen bij betrouwbare installateurs in tegen een scherpere prijs. Al ruim 978 inwoners schreven zich in voor de actie. De eerste 1012 offertes zijn de deur uit. Geïnteresseerden melden zich aan op www.winstuitjewoning.nl. Deze actie geldt tot 31 juli 2021. 

Meeste aanvragen voor zonnepanelen 

Op dit moment hebben 645 woningeigenaren offertes ontvangen voor zonnepanelen. De zonnepanelen zijn populair omdat de prijzen van zonnepanelen de afgelopen jaren sterk zijn gedaald. Een compleet geïnstalleerd en werkend zonne-energiesysteem met 10 zonnepanelen begint al bij € 3.000,-. Een groot extra voordeel is dat woningeigenaren de btw op de aankoop terugkrijgen van de Belastingdienst. Dat scheelt bijna 21% op de prijs. Deelnemers van de inkoopactie verdienen de zonnepanelen in 6 tot 8 jaar terug. Na die tijd hebben zij nog ruim 20 jaar voordeel van gratis groene stroom van eigen dak. 

Gemiddeld 30% subsidie bij 2 isolatiemaatregelen

Eigenaren van huizen die 2 -of meer- isolatiemaatregelen laten uitvoeren ontvangen gemiddeld 30% subsidie. De subsidie is beschikbaar voor spouwmuurisolatie, vloerisolatie, hybride warmtepomp en HR++ glas. Het is niet mogelijk zonnepanelen te plaatsen met deze subsidie. Voor deelnemers van de inkoopactie wordt de complete subsidieaanvraag uit handen genomen. Meer informatie over de subsidieregeling staat op www.winstuitjewoning.nl/subsidie. 

Al 550 woningeigenaren ontvingen onafhankelijk advies aan huis

Tijdens deze adviezen wordt in de spouwmuur en de kruipruimte onderzocht welke isolatiemaatregelen mogelijk zijn. Hierna ontvangen de eigenaren zonder verplichtingen een offerte op maat.

 


Laatst bewerkt op: 17 juni 2021 21:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Al ruim 978 aanmeldingen voor de advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen

Eind mei is gemeente De Ronde Venen gestart met een grootschalige advies- en inkoopactie voor energiebesparende maatregelen. Deze actie maakt het voor woningeigenaren mogelijk om voor een scherpe prijs zonnepanelen of een hybride warmtepomp te kopen. Maar ook de cv-installatie te optimaliseren of vloerisolatie, spouwmuurisolatie en isolatieglas te plaatsen. Zodat … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: