001 - OrMontre
Blotevoetenpad voor de allerkleinsten bij Mama Lokalen

Blotevoetenpad voor de allerkleinsten bij Mama Lokalen


Geplaatst op: 28 juni 2021

Woensdagochtend 7 juli (Abcoude) en vrijdagochtend 9 juli (Mijdrecht) organiseren we voor de allerkleinsten en hun mama's (en papa's) een leuke natuurbeleving. De activiteit wordt verzorgd door Ineke Bams van "Peuters in het Wild" en is mogelijk dankzij een financiële bijdrage vanuit het provinciale project 'Groen doet goed'. 

Ineke zalmet de kinderen en mama’s de zomer centraal zetten. Natuur beleef je met alle zintuigen. Voelen is daar één van. Bij deze activiteit gaan we met elkaar een blotevoetenpad maken, van allerlei verschillende materialen. En daarna lopen we er natuurlijk met onze blote voetjes overheen! 

Kinderen (en volwassenen!) hebben natuur (een natuurlijke omgeving) nodig. Buiten spelen is goed voor de ontwikkeling van hun motoriek en zelfvertrouwen, het helpt tegen concentratieproblemen en het bevordert de creativiteit. De hele dag binnen zitten met tablet of spelcomputer veroorzaakt bovendien bijziendheid en rugproblemen op jonge leeftijd. In een natuurlijke omgeving spelen kinderen veel gevarieerder, zijn er minder onderlinge problemen. Er zijn allerlei uitdagingen. Geen dag is hetzelfde. Dus naar buiten allemaal. Leer samen met Ineke hoe je dit stimuleert bij je kind(eren) en geniet samen van de natuur om je heen.

De activiteit start om half 11 en duurt ongeveer drie kwartier. Koffie/thee staat vanaf 10 uur klaar. Je kunt Mama Lokaal vinden in de Bibliotheek. Voor meer informatie zie: ouderslokaal.nl


Over Mama Lokaal
Laat de was de was en kom gezellig naar het Mama Lokaal Abcoude of Mijdrecht om andere moeders uit je omgeving te ontmoeten! Bij Mama Lokaal kunnen (aanstaande) mama's elke woensdagochtend (in Abcoude) en vrijdagochtend (in Mijdrecht) tussen 10:00 en 11:30 uur vrijblijvend binnenlopen en andere moeders ontmoeten met kinderen van 0-4 jaar. Er wordt altijd wel wat leuks georganiseerd. Alle activiteiten sluiten zoveel mogelijk bij de leeftijden van de kinderen aan en natuurlijk ook bij de interesses van de mama's! Voor de allerkleinsten is er naast de georganiseerde activiteiten altijd wel iets leuks te knutselen en kan er in de mooie ruimte van de Bibliotheek volop gespeeld worden met elkaar. Uiteraard zijn papa's ook van harte welkom bij het Mama Lokaal! Onder het genot van een kopje koffie kan er gekletst worden met elkaar over de ups and downs van het ouderschap en de dynamiek van het opvoeden. De Mama Lokaal Kletspot staat standaard op tafel voor inspiratie, tips en leuke opvoedthema's. Op verzoek kunnen we ook speciale gasten uitnodigen zoals een draagdoekcoach, lactatiedeskundige, pedagoge, etc. Ideeën of verzoekjes kun je mailen aan info@ouderslokaal.nl.

Mama Lokaal Whatsapp
Wij hebben ook een Mama Lokaal Whatsapp groep voor Abcoude en Mijdrecht. Hierin kun je elkaar vragen stellen, tips uitwisselen en word je op de hoogte gehouden van onze activiteiten. Wil je toegevoegd worden? Mail dan je naam en telefoonnummer naar info@ouderslokaal.nl. Vermeldt daarbij om welk Mama Lokaal het gaat.

Ouders gezocht!
Ouders Lokaal is op zoek naar moeders die het team van Mama Lokaal Abcoude en Mijdrecht willen versterken. Mail info@ouderslokaal.nl als je geïnteresseerd bent. Ook ideeën zijn welkom!


Laatst bewerkt op: 28 juni 2021 09:32

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Blotevoetenpad voor de allerkleinsten bij Mama Lokalen

Woensdagochtend 7 juli (Abcoude) en vrijdagochtend 9 juli (Mijdrecht) organiseren we voor de allerkleinsten en hun mama's (en papa's) een leuke natuurbeleving. De activiteit wordt verzorgd door Ineke Bams van "Peuters in het Wild" en is mogelijk dankzij een financiële bijdrage vanuit het provinciale project 'Groen doet goed'.  Ineke zalmet de kinderen en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: