Henny Cornelissen Classic bij UWTC

Geplaatst op: 28 juni 2021

Dinsdag 22 juni is de zesde editie verreden van de Henny Cornelissen Classic. Een extra lange clubwedstrijd voor de wielrenners van UWTC. Henny Cornelissen heeft jarenlang de dinsdagavond clubcompetitie van UWTC georganiseerd. Ook was hij jurylid bij veel evenementen van UWTC. In 2015 is hij er om gezondheidsredenen mee gestopt. Vanaf dat moment wordt er rondom de langste dag van het jaar gekoerst om de Henny Cornelissen Classic. En dit jaar was Henny aanwezig om de koers te bekijken. Bij de 40- groep gebeurde er het eerste uur nog niet zoveel, een groep van zes renners reed vooruit op de rest. Na ongeveer 75 minuten koers begonnen de versnellingen en demarrage pogingen en kregen een aantal renners het zwaar, vooral op het stuk met tegenwind. Bart de Veer bleek uiteindelijk het sterkst, hij wist succesvol te demarreren. Rondes lang reed hij solo over het parcours en nam steeds meer afstand van zijn achtervolgers Bas de Bruin en Mark Touwen. Uiteindelijk wist Bas de sprint te winnen in de achtervolgende groep, en versloeg Rens nog nipt Mark voor de laatste plek op het podium.
Uitslag 40-: 1 Bart de Veer, 2 Bas de Bruin, 3 Rens Grömmel (nieuweling), 4 Mark Touwen, 5 Tommy Oude Elferink

Bij de 40+ renners werd vanaf het begin al hard gekoerst en hier ontstond een kopgroep van 5 man. Deze kopgroep wist de achterblijvers weer te dubbelen. In de laatste ronde plaatste Mark Best weer een demarrage en hij kreeg met John Tromp, de oudste renner van het startveld, mee. Samen reden ze de laatste bocht door richting finish en wederom was het Mark die in de aanval ging. Maar halverwege viel Mark stil en wist John Tromp er op zijn tandvlees nog langs te komen. Mooie koers!
Uitslag 40+: 1 John Tromp, 2 Mark Best, 3 Vincent Derogee, 4 Louis Oude Elferink, 5 Rene Wiebes

Interclub jeugdwedstrijd Hoorn
Een aantal jeugdleden van UWTC hebben zondag 27 juni meegedaan aan de interclub in Hoorn. Joël van Capel (cat 1&2) reed de eerste rondes goed mee in het peloton. Daarna reed hij de wedstrijd uit in zijn eigen tempo en werd 14e. Bij de jeugd cat 5&6 zagen we Jytte Timmermans in actie. Jytte heeft aanvallend en actief gekoerst maar kon deze wedstrijd de kopgroep niet bijhouden.
Bij de nieuwelingen reden Mike Derogee, Rens Grömmel en Lars Hopman mee. Mike en Rens waren beide een keer mee in ontsnappingen. Rens wist in de laatste fase weer aan te sluiten bij de kopgroep en werd 5e. Mike werd 7e en Lars 10e. Een dag eerder had Mike een trainingswedstrijd in Gouda gewonnen.

Belgium Tour
UWTC lid Lorena Wiebes reed afgelopen week een sterke meerdaagse in België. Bij de proloog reed zij naar een nette 8e plaats. De eerste etappe won Lorena. Wiebes werd door haar ploeggenotes in de smalle aanloopfase van voren gehouden en gelanceerd voor haar achtste zege van het seizoen. "We hadden een plan en konden dat goed uitvoeren. Mooi om deze zege voor de ploeg te kunnen boeken. Er wachtten ons vanaf nu enkele zware ritten" liet Wiebes optekenen na de huldiging. Hiermee klom ze naar de 2e plaats in het algemeen klassement. In de tweede etappe waren vier rensters ontsnapt, waaronder Lorena.  "Ik wist weg te komen met vier anderen, maar één renster reed uit deze groep weg. Ik kon tweede worden en hiermee de leiding in het algemeen klassement nemen. Morgen gaan we vol voor de winst."
In de slot etappe was er pech voor Lorena. Ze kwam stil te staan op de Muur van Geraardsbergen na een aanvaring met een andere renster en moest vervolgens naar boven lopen. Hierdoor kwam ze op achterstand binnen en verloor de leiding in het klassement. Ondanks deze pech werd Lorena toch nog 2e in het algemeen klassement en won de jongerentrui.

Laatst bewerkt op: 28 juni 2021 10:06

Dinsdag 22 juni is de zesde editie verreden van de Henny Cornelissen Classic. Een extra lange clubwedstrijd voor de wielrenners van UWTC. Henny Cornelissen heeft jarenlang de dinsdagavond clubcompetitie van UWTC georganiseerd. Ook was hij jurylid bij veel evenementen van UWTC. In 2015 is hij er om gezondheidsredenen mee gestopt. … Lees meer »