Rapport Jeugdhulp van Jongerenadviescommissie

Rapport Jeugdhulp van Jongerenadviescommissie


Geplaatst op: 30 juni 2021

Ook voor de Jongerenadviescommissie (JAC) van gemeente De Ronde Venen staat het zomerreces voor de deur. Desalniettemin zullen de leden van de JAC komende zomer onderzoek doen naar de stijging van de vraag naar jeugdhulp binnen de gemeente.

31 mei jongstleden was dhr. Stam, fractievoorzitter van de gemeentefractie ChristenUnie-SGP, te gast bij de algemene vergadering van de JAC. Daarin stelde hij de leden van de JAC een brandende vraag. Dit betrof de stijgende vraag naar jeugdhulp binnen de gemeente vandaag de dag, terwijl de budgetten voor jeugdhulp de afgelopen drie jaar zijn teruggelopen. Dhr. Stam deed daarom een verzoek aan de JAC om onderzoek te verrichten naar de oorzaken voor het stijgen van deze vraag naar jeugdhulp binnen de gemeente. Eventueel gevolgd met een onderzoek naar mogelijke oplossingen om verdere stijging te voorkomen.

Dit werd door de leden van de JAC als een ambitieus, maar kansrijk verzoek ervaren. Dit omdat de JAC zich gewoonlijk beperkt tot een adviserende rol. In de algemene vergadering van 28 juni jongstleden is toch besloten om dit onderwerp grondig aan te pakken, door middel van literatuurstudies, interviews en enquêtes met verschillende doelgroepen binnen de gemeente. Op deze manier hoopt de JAC de gemeenteraad inzicht te bieden in de situatie die zich momenteel in de gemeente voordoet.

Voorzitter van de JAC Vera Verweij is optimistisch. “We merken dat steeds vaker beleidsmedewerkers, leden van de gemeenteraad en van maatschappelijke organisaties bij onze vergaderingen aanschuiven. Onderwerpen als woningnood, duurzaamheid en openbaarvervoer worden bij ons aan tafel besproken, waar de nadruk op de visie van jongeren ligt. Door deze contacten verwacht ik dat we een mooi aantal jongeren en volwassenen met verschillende visies en achtergronden kunnen spreken. Zo kunnen we in het najaar een weloverwogen advies presenteren!”

Er staat kortom nog een interessante zomer te wachten voor de leden van de JAC. Ben jij tussen de 15 en 24 jaar, actief in De Ronde Venen en geïnteresseerd om een maatschappelijke bijdrage te leveren aan de positie van de jeugd binnen de gemeente De Ronde Venen? Wij zijn nog op zoek naar nieuwe commissieleden voor de JAC. Bij belangstelling kan je je aanmelden via e-mail: jac@derondevenen.nl, of onze social-media kanalen op Instagram of Facebook @jacderondevenen. 


Laatst bewerkt op: 30 juni 2021 08:50

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Rapport Jeugdhulp van Jongerenadviescommissie

Ook voor de Jongerenadviescommissie (JAC) van gemeente De Ronde Venen staat het zomerreces voor de deur. Desalniettemin zullen de leden van de JAC komende zomer onderzoek doen naar de stijging van de vraag naar jeugdhulp binnen de gemeente. 31 mei jongstleden was dhr. Stam, fractievoorzitter van de gemeentefractie ChristenUnie-SGP, te gast bij … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: