Dorien Verbruggen en Zoë van Dasler prolongeren schutterstitel De Vinken

Dorien Verbruggen en Zoë van Dasler prolongeren schutterstitel De Vinken


Geplaatst op: 30 juni 2021

Dit jaar werd voor de 41e keer het schutterstoernooi gehouden bij korfbalvereniging De Vinken. Dertien duo’s streden om de schutterstitel 2021. Vorig jaar ging het selectieduo Dorien Verbruggen en Zoë van Dasler er met de titel vandoor. Door ook dit jaar de meeste wedstrijden te winnen wisten zij de titel te prolongeren. 

Het schutteren vond plaats op maandagavond 21 juni en woensdagavond 23 juni. Beide avonden stond er een klein briesje maar verder was het prima schuttersweer. Het deelnemersveld was heel divers. Uit alle competitieteams waren spelers en speelsters vertegenwoordigd, maar ook niet-spelende leden en leden van onze buurvereniging Atlantis streden mee om de titel.

Spelregels

Tijdens het schutterstoernooi moet ieder duo tegen ieder ander duo schutteren. Bij het schutteren wordt er over een afstand van zes meter tegen elkaar op de korf geschoten, waarbij doorloopballen niet zijn toegestaan. Een wedstrijd is afgelopen wanneer één van beide duo’s één keer tot de tien doelpunten is gekomen. Het duo dat begint, moet het andere duo nog een extra kans geven. Hierdoor zijn gelijke spelen ook mogelijk. Dit kwam gedurende het toernooi slechts drie keer voor. Je bent het beste schuttersduo wanneer je de meeste wedstrijdpunten hebt behaald.

Competitie

Vorig jaar gingen Dorien Verbruggen en Zoë van Dasler vanaf de eerste avond direct aan de leiding. Dit jaar was het spannender. Na de eerste avond hadden alle duo’s al punten gemorst, waardoor het op de tweede avond tot de laatste wedstrijd spannend bleef wie er met de titel vandoor zou gaan. Maar Dorien en Zoë verloren de minste wedstrijden en speelden één keer gelijk, waardoor zij er voor de tweede keer met de titel vandoor gingen.


Uitgebreide statistieken zijn te vinden op www.de-vinken.nl


Laatst bewerkt op: 30 juni 2021 08:57

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Dorien Verbruggen en Zoë van Dasler prolongeren schutterstitel De Vinken

Dit jaar werd voor de 41e keer het schutterstoernooi gehouden bij korfbalvereniging De Vinken. Dertien duo’s streden om de schutterstitel 2021. Vorig jaar ging het selectieduo Dorien Verbruggen en Zoë van Dasler er met de titel vandoor. Door ook dit jaar de meeste wedstrijden te winnen wisten zij de titel … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: