De Baat (3e)
Campagne tegen criminaliteit in de sierteelt

Campagne tegen criminaliteit in de sierteelt


Geplaatst op: 6 juli 2021

De dagelijkse massale transporten in de sierteelt blijken aantrekkelijk voor criminelen om drugs, wapens en andere illegale zaken te vervoeren. Ook is de sector kwetsbaar voor arbeidsuitbuiting, witwassen en systematische fraude. Daarom steunt de gemeente Uithoorn de onlangs gestarte campagne van de sierteeltsector, overheden en Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Pieter Heiliegers: “Het is van groot belang om signalen te herkennen en te melden.” 

De campagne vergroot het bewustzijn binnen de sector en roept op om verdachte zaken te melden. De gemeente Uithoorn ondersteunt de campagne van harte. Burgemeester Pieter Heiliegers: “Om zicht te krijgen op wat er speelt en criminaliteit aan te pakken, is het van groot belang dat werknemers, ondernemers en andere direct betrokkenen signalen herkennen en dit melden.” 

Hij vervolgt: “De aanwezigheid van criminelen heeft een grote impact op bedrijven. Het leidt tot overlast en onveiligheid voor medewerkers. Door intimidatie en afpersing komen mensen ernstig in de knel. Je bedrijf loopt financiële of imagoschade op en het zorgt voor oneerlijke concurrentie en uitholling van de sector. Door te melden helpen medewerkers en ondernemers om dat te voorkomen.”

Signalen van criminele handel 
Mensen die op hun werk getuige zijn van criminele handel of zaken zien die niet kloppen, kunnen dit melden via M. Denk bijvoorbeeld aan smokkel van illegale goederen, verborgen ruimtes in verpakkingen en pallets, vrachtauto’s op ongebruikelijke locaties en tijdstippen, medewerkers met een buitensporig bestedingspatroon, onderhuur en het afschermen van panden, ongebruikelijke orders en (contante) betalingen, snelgroeiende concurrerende bedrijven (dekmantels).

Melden helpt! 
Meld Misdaad Anoniem is een onafhankelijk meldpunt (geen politie). Melden kan telefonisch en online via een beveiligde omgeving. Een klein team van medewerkers waarborgt de anonimiteit en behandelt de melding met zorg. Het meldpunt stuurt jaarlijks 17.000 meldingen door naar politie en andere opsporingsinstanties. Hierdoor worden dagelijks zaken opgelost. Melden kan veilig en anoniem via M. 0800-7000 en online via www.meldmisdaadanoniem.nl. 

Sierteeltsector en overheden 
De campagne wordt naast de gemeente Uithoorn ook ondersteund door Royal Flora Holland, Vereniging van groothandelaren in Bloemkwekerijproducten, gemeenten Westland, Katwijk, Aalsmeer , politie, Openbaar Ministerie, FIOD / Belastingdienst, RIEC Den Haag, RIEC Amsterdam Amstelland

 Laatst bewerkt op: 6 juli 2021 10:59

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Campagne tegen criminaliteit in de sierteelt

De dagelijkse massale transporten in de sierteelt blijken aantrekkelijk voor criminelen om drugs, wapens en andere illegale zaken te vervoeren. Ook is de sector kwetsbaar voor arbeidsuitbuiting, witwassen en systematische fraude. Daarom steunt de gemeente Uithoorn de onlangs gestarte campagne van de sierteeltsector, overheden en Meld Misdaad Anoniem. Burgemeester Pieter … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: