Podium voor veteranen UWTC

Podium voor veteranen UWTC


Geplaatst op: 6 juli 2021

Net als vorig jaar startten ook dit jaar de wielerwedstrijden  voor de veteranen weer later in het seizoen i.v.m. de corona. Afgelopen weekend konden de renners weer gaan koersen. De UWTC renners John Tromp, Gerard de Veer en Guus Zantingh maakten hun seizoen start. Te beginnen in Dordrecht op een mooi heuvelachtig parcours. Bij de 70+ ontstond er na 5 ronden een kopgroep van 6 renners, met daarbij Guus Zantingh. De kopgroep bouwde  een ruime voorsprong op. Met nog  4 ronden te gaan ontsnapte Hans van Bavel uit Sint Anthonis uit de kopgroep en won de wedstrijd. Guus Zantingh uit Mijdrecht spurtte naar een mooie 2e plaats en Raymond de Meester uit Eindhoven werd derde.

In de wedstrijd voor 60+ werd er aanvallend gekoerst maar uiteindelijk werd het een massaspurt die werd gewonnen door de rappe Ron Paffen uit Milsbeek voor Arie Blomberg uit Kedichem en 3e werd Hans Lap uit Hendrik Ido Ambacht. John Tromp finishte als 13e.

Zondag stonden de renners op de Nedereindseberg in Nieuwegein aan de start. Bij de 60+ maakte Gerard de Veer zijn debuut, maar hij had het zwaar en moest het peloton na een aantal rondes laten gaan. Er werd veelvuldig geprobeerd om een ontsnapping op te zetten maar door het hoge tempo in het peloton lukte dat niet. De wedstrijd werd gewonnen door Ron Paffen voor Bert Bakker uit Zaandam en 3e werd Frank Nijssen uit Haarlem. John Tromp spurtte naar een fraaie 4e plaats.

In de wedstrijd voor 70+ wisten na amper drie ronden twee renners te ontsnappen en zij bleven de gehele wedstrijd vooruit. Tegen het eind van de wedstijd wisten nog twee renners uit het peloton weg te komen. De wedstrijd werd gewonnen door Harry Kellenaers uit  Venray voor de Duitser Robin Schumann en 3e werd Raymond de Meester. Guus Zantingh eindigde als 7e. 


Omloop der Kempen

De nieuwelingen van wielrenafdeling UWTC starten zondag 4 juli in de criterium de omloop der Kempen in het Brabantse Veldhoven. Rens Grömmel en Mike Derogee moesten achteraan starten en met 75 deelnemers was dit een beste klus om naar voren te rijden. Rens zat al snel voorin maar Mike had er meer moeite mee.

Zoals het in een criterium gaat ging het weer erg hard en was er geen tijd voor rust. Na enkele ronden was het peloton al uitgedund naar 50 man. Rens deed voorin goed mee terwijl Mike moeite had om aan te sluiten. Halverwege koers begon de lucht al donker te worden en was een behoorlijke bui op komst. Het begon te spetteren en niet veel later was er een behoorlijke valpartij achterin. Mike kon nog net het wiel ontwijken en moest alle zeilen bij zetten om weer terug te keren in het peloton. Met nog tien ronden te gaan werden plots de achterliggers eruit gehaald en de wedstrijd wordt ingekort ivm het noodweer, wat een regen. Rens doet nog steeds mee om de prijzen en Mike laat het de laatste ronde lopen aangezien hij de laatste was. Rens sprint naar een nette 9e plaats en Mike wordt 28e, een mooie uitslag van de jongens.

Interclub Texel
Zondag 4 juli reed Joël van Capel (cat 1&2) een interclubwedstrijd op Texel. Waar hij de vorige wedstrijden de aansluiting nog miste vond hij deze nu wel. Al vroeg in de wedstrijd wist hij met een groepje van vier van voren weg te komen bij de rest. Joël moest hard werken om bij te blijven een paar rondes voor het einde reden er 2 renners weg uit de groep, wat restte was de strijd om het brons. Wat een mooi gevecht werd, helaas kwam Joël net wat te kort op het eind, maar kan heel trots zijn op een mooie 4 prijs. Laatst bewerkt op: 6 juli 2021 11:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Podium voor veteranen UWTC

Net als vorig jaar startten ook dit jaar de wielerwedstrijden  voor de veteranen weer later in het seizoen i.v.m. de corona. Afgelopen weekend konden de renners weer gaan koersen. De UWTC renners John Tromp, Gerard de Veer en Guus Zantingh maakten hun seizoen start. Te beginnen in Dordrecht op een … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: