001 - OrMontre

Burgemeester ontvangt Aalsmeerse en Kudelstaartse thee


Geplaatst op: 7 juli 2021

Het in coronatijd gestarte bedrijf ‘Thee en Kaart’ heeft een Aalsmeerse en Kudelstaartse thee ontwikkeld. Burgemeester Gido Oude Kotte ontving ondernemer Benita Roetman op het raadhuis om deze lokale thee te proeven. 

Het bedrijf begon aanvankelijk met een kaart en een theezakje erbij. Dit kon rekenen op veel enthousiaste reacties. Tijdens haar studie tot thee sommelier ontwikkelde ze een eigen theelijn voor Aalsmeer en Kudelstaart genaamd ‘Aalsmeerse liefde’ en ‘Kudelstaarts geluk’ De ingrediënten en de smaak van deze theelijnen vertalen de historie van onze twee prachtige dorpen.

 De ‘Aalsmeerse Liefde’ thee is gebaseerd op de kleuren van de Aalsmeerse vlag en de historie van de Aardbeienkwekers uit 1850. De ‘Kudelstaarts Geluk’ thee is gebaseerd op de bloemenkwekers uit Kudelstaart. De thee bevat verschillende bloemblaadjes en heeft tevens een lichte sinaasappelsmaak. De kleine stukjes sinaasappel staan symbool voor de oranje kleur van de bloemenkassen die in de avond de hemel oranje kleurt. 

“Ontzettend leuk om deze bijzondere lokale thee te mogen proeven, en het is heerlijk! Een origineel en creatief idee van Benita om deze thee te ontwikkelen en zo haar eigen onderneming te starten. Als trotse burgemeester van ondernemend Aalsmeer en Kudelstaart kan ik deze thee van harte aanbevelen”, aldus burgemeester Gido Oude Kotte.

Laatst bewerkt op: 7 juli 2021 20:50

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Burgemeester ontvangt Aalsmeerse en Kudelstaartse thee

Het in coronatijd gestarte bedrijf ‘Thee en Kaart’ heeft een Aalsmeerse en Kudelstaartse thee ontwikkeld. Burgemeester Gido Oude Kotte ontving ondernemer Benita Roetman op het raadhuis om deze lokale thee te proeven.  Het bedrijf begon aanvankelijk met een kaart en een theezakje erbij. Dit kon rekenen op veel enthousiaste reacties. … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: