0001 - Skischool Aveen 2021
Podium voor veteranen UWTC

Podium voor veteranen UWTC


Geplaatst op: 12 juli 2021

Het afgelopen weekend van 10-11 juli waren de UWTC renners Leen Blom, Ben de Bruin, John Tromp, René Wiebes en Guus Zantingh naar de bollenstreek gereisd om in Lisse hun wedstrijd te rijden bij de veteranen. In de 60+ wedstrijd werd de koers gecontroleerd door Ron Paffen. Hierdoor kwam niemand weg uit het peloton. In de spurt was Ron Paffen uit Milsbeek oppermachtig en won. De UWTC leden John Tromp finishte als 10e, Rene Wiebes als 18e en Ben de Bruin als 20e. Bij de 70+ werd er halverwege de wedstrijd flink gedemarreerd en kwam er in het peloton een splitsing waarbij een eerste groep ontstond van 11 renners. De wedstrijd werd gewonnen door Ron Smit uit Haarlem en UWTC lid Guus Zantingh spurtte naar een mooie podiumplaats door 2e te worden en 3e werd Peter de Jong uit Hilversum. Leen Blom staakte de wedstrijd, omdat hij nog te veel hinder ondervond van blessures t.g.v. een valpartij.

Interclub
Ondanks dat het weer wat regenachtig begon lieten de jeugdrenners van UWTC zich niet weerhouden een mooie interclub te rijden zondag 11 juli bij WV de Amstel in Amstelveen. Bij categorie 1en 2 had Joël van Capel een wat mindere start waar door hij de aansluiting wat miste, en de rit geheel solo moest uitrijden. Dit deed hij in een goed tempo, wat hem een 11e plaats opleverde. Joël laat hiermee maar weer eens zien dat hij een doorzetter is.
In de categorie 5 en 6 deden Sven Ozinga, Jytte Timmermans, Floris Fransen, Mike Knook en Sven de Jong mee. Sven Ozinga trok op gegeven moment een tijdje het peloton op gang terwijl een groepje van 3 renners aan het peloton ontsnapt was. Jytte moest even lossen uit het peloton maar wist toch weer aan te haken. Sven Ozinga moest echter de tol betalen voor zijn inspanningen van het op kop rijden waardoor hij in de eindsprint terrein verloor. Sven Ozinga eindigde op een 12e plaats, Jytte Timmermans 13e, Sven de Jong 14e, Floris Fransen 15e en Mike Knook 21e.
Jari Buskermolen en Kars van Hattem deden mee in de categorie 7 en nieuwelingen 1e jaars. Deze groep was samengevoegd met de 2e jaars nieuwelingen en junioren. En in dit zware deelnemersveld eindigden zij op plaats 22 en 23.

3 Nations Cup MTB Spaarnwoude
Zondag 3 juli hebben Tommy Oude Elferink (amateurs), Bart de Veer (elite) en Ties v Roode (nieuwelingen) meegedaan aan de 3 Nations Cup mtb. Voor alle drie eigenlijk een nieuwe ervaring. Ties is op weg terug na een periode van ziekte, deed een mooie ervaring op maar reed de wedstrijd niet uit. Tommy reed een prima wedstrijd en finishte op de 10e plaats. Bart moest helaas opgeven nadat hij in de laatste ronde lek reed.

Standdaarbuiten
De eerste premies zijn binnen, zondag 11 juli, reden de nieuwelingen Rens Grömmel, Mike Derogee en Lars Hopman in het Brabantse Standdaarbuiten een criterium over een parcours van 1,5 km lang. Met ruime 100 renners aan de start was het dringen geblazen . Mike lootte goed voorin, terwijl Rens achteraan moest starten, Lars zat mooi in het midden. Mike kon zijn positie niet behouden voorin terwijl Rens goed naar voren was gekomen. Bij de eerste premie sprint was het al raak voor Rens en bij de andere prints pakte hij ook nog een paar prijzen en die reed zo €45,- bij elkaar. Mike en Lars zaten in het peloton en konden goed bijblijven. In de laatste ronden kon Mike wat opschuiven en kwam tot op 2/3 van het peloton maar in finale was het dringen en werd hij aangetikt maar kon gelukkig blijven zitten , Lars zat nog steeds in het midden en finishte ook daar wat keurig is. Rens haalde zelfs een keurig nette 7e plek in de eindsprint


Laatst bewerkt op: 12 juli 2021 23:54

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Podium voor veteranen UWTC

Het afgelopen weekend van 10-11 juli waren de UWTC renners Leen Blom, Ben de Bruin, John Tromp, René Wiebes en Guus Zantingh naar de bollenstreek gereisd om in Lisse hun wedstrijd te rijden bij de veteranen. In de 60+ wedstrijd werd de koers gecontroleerd door Ron Paffen. Hierdoor kwam niemand … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: