Huif
Eindelijk weer een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training met gasten

Eindelijk weer een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training met gasten


Geplaatst op: 13 juli 2021

Vanaf april kwamen kinderen uit groep 5 t/m 7 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op De Driehuis basisschool in Mijdrecht die ruimte beschikbaar stelde.


De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met leren opkomen voor jezelf.

Sinds het voorjaar van 2020 zijn er geen diploma-uitreikingen meer geweest in het bijzijn van gasten door het coronavirus. Wat was het fijn dat er in goed overleg met de school en buitenschoolse opvang voor deze kinderen van de Sta Sterk training, weer een echt diploma feestje georganiseerd kon worden op het schoolplein.

Ieder kind mocht 2 mensen uitnodigen uit de eigen gezins bubbel. Op het schoolplein konden zij voldoende afstand houden. “Het was ontroerend mooi ” aldus trainer Mirelle Valentijn. “Het vieren van de ontwikkeling die de kinderen zelf en met elkaar hebben doorgemaakt en het verankeren van ieders groei is zo belangrijk. Net als elk kind in het zonnetje zetten. Dat geeft, zeker te midden van een groep mensen die belangrijk voor hen zijn, een boost”.

De kinderen lieten samen met de trainers verschillende oefeningen en spelvormen uit de training zien aan de gasten en toetste kennis rond weerbaarheid. Zo lieten de kinderen zien hoe sterk kunt staan, kunt zeggen waar je last van hebt en sterk weglopen. De gasten mochten actief meedenken en oplossingen bedenken voor lastige situaties. Tot slot kwamen helpende en positieve gedachten aan bod. De kinderen hadden veel plezier in het overbrengen van de kennis die zij hadden opgedaan in de training.

Toen was het tijd voor het officiële gedeelte. De kinderen werden toegesproken door de trainers. Eén voor één mochten de kinderen het diploma in ontvangst nemen. Als aandenken aan de training ontvingen zij een symbolisch cadeautje, een sta sterk sleutelhanger, om de kinderen te blijven herinneren aan sterk staan.

Mirelle Valentijn, Christel van der Heijden en Jessica Lightfoot, kijken terug op een geslaagde training: “Wat een enthousiaste groep kinderen om mee te werken. Als je samen met anderen mag bouwen aan zelfvertrouwen en leren omgaan met lastige situaties, schept dat een bijzondere band”.


Laatst bewerkt op: 13 juli 2021 04:54

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Eindelijk weer een feestelijke diploma-uitreiking Sta Sterk training met gasten

Vanaf april kwamen kinderen uit groep 5 t/m 7 van basisscholen uit onze gemeente bij elkaar op De Driehuis basisschool in Mijdrecht die ruimte beschikbaar stelde. De kinderen zijn samen met de trainers van stichting samen sterk voor kinderen aan de slag gegaan met leren opkomen voor jezelf. Sinds het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: