001 - Week van de ontmoeting
Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”


Geplaatst op: 13 juli 2021

Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en huurtoeslag.

Win-Win

In 2015 startte de Regenboog Groep in Amsterdam met het project “Onder de Pannen”. Doel van het project is om tijdelijke woonruimte te bieden aan economische daklozen zonder verslaving of psychiatrische problemen, zodat die snel “onder de pannen” zijn.

De aanpak van de Regenboog Groep creëert daarbij een win-winsituatie. De economisch dakloze krijgt onderdak, voor een jaar, om rust en overzicht terug te vinden. De verhuurder helpt iemand en verdient wat bij. Ook bewoners van een sociale huurwoning kunnen meedoen als verhuurder, ook als zij zelf een uitkering en toeslagen ontvangen.

De medewerkers van de Regenboog Groep zorgen voor de screening en juiste matching van huurder en verhuurder. Daarnaast helpen zij de huurder diens leven weer op de rit te krijgen en definitieve huisvesting te vinden.

Ruim 200 economisch daklozen onder de pannen

De gemeente Uithoorn heeft zich per 1 juli aangesloten bij Onder de Pannen. In de regio Amstelland doet verder Amstelveen mee; Aalsmeer, Ouder-Amstel en Diemen zullen naar verwachting volgen. Ook gemeenten buiten de regio haakten aan, waaronder Haarlem, Zaanstad en Breda. Inmiddels hebben ruim 200 economisch daklozen via “Onder de Pannen” een tijdelijk onderkomen gevonden. 

Aanmelden

Aanmelden als verhuurder of woningzoekende kan via www.onderdepannen.nl. Ook duo’s kunnen zich aanmelden: een economisch dakloos persoon met een bekende die een kamer beschikbaar stelt.


Laatst bewerkt op: 13 juli 2021 21:06

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Economisch daklozen in Uithoorn “onder de pannen”

Iedereen kan “economisch dakloos” worden. Plotseling zonder woonplek door een echtscheiding bijvoorbeeld, door baanverlies of door opgelopen schulden. Dankzij het project “Onder de Pannen” kunnen inwoners van de gemeente Uithoorn vanaf 1 juli een kamer verhuren aan iemand die tijdelijk geen onderkomen heeft. Legaal en met behoud van uitkering en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: