Tassen en relatiegeschenken met een verhaal

Tassen en relatiegeschenken met een verhaal


Geplaatst op: 13 juli 2021

Het Wijkatelier Uithoorn in ’t Buurtnest maakt van vlaggen, banners en spandoeken die niet meer gebruikt worden, prachtige tassen met een verhaal. Op deze wijze krijgt niet alleen het materiaal een tweede leven; door hun initiatief biedt het Wijkatelier mensen ook een kans iets te leren en een netwerk op te bouwen. Een plek waar ze gewaardeerd worden en waar ze zich kunnen ontwikkelen. 

Gemeente Uithoorn 200 jaar
De stuurgroep gemeente Uithoorn 200 jaar heeft hun vlaggen en banners gedoneerd aan het Wijkatelier om er tassen met een verhaal van te maken. Raadsleden Daan Noordanus en Judith Beuse waren namens de stuurgroep aanwezig voor de overhandiging; “Wat fijn dat mensen hier zich kunnen ontwikkelen en hun netwerk kunnen opbouwen. Soms lukt dat door omstandigheden niet. Het Wijkatelier geeft ze een kans om dit wel mogelijk te maken.”

Leuke initiatieven
Het Wijkatelier heeft hippe tassen gemaakt van reclamedoeken van de Noord-Hollandse Letterenloop. Daarmee werkte het mee aan een goed doel. De opbrengst van de tassen was namelijk bestemd voor kinderen in de townships van Zuid-Afrika. Meidencafé in ’t Buurnest heeft van het Wijkatelier geleerd hoe je zelf mondkapjes kan maken. Zo heeft het Wijkatelier ook 100 gymtasjes gemaakt voor de kinderen van Het Startnest. Zo verzinnen ze steeds iets anders, het liefst altijd in samenwerking met een organisatie of bedrijf.

En pas geleden zijn voor het Wijkcentrum Bilderdijkhof spijkerbroeken ge-upcycled tot schorten. Zo verzinnen ze steeds iets anders en het liefst altijd in samenwerking met een organisatie of bedrijf. Samen maken wij impact. Ondertussen wordt gewerkt aan de ontwikkeling van marchandise onder een eigen label en een website waar u als bedrijf of als particulier een bestelling kunt plaatsen.

Relatiegeschenken
Bedrijven en organisaties kunnen hun reclamedoeken laten omtoveren tot mooie tassen of schorten. Een origineel relatiegeschenk om weg te geven. Misschien kan het atelier ook voor u iets betekenen. Het is een plek waar iedereen welkom is, een netwerk kan opbouwen en kan werken aan de eigen ontwikkeling. Het Wijkatelier is een sociale en duurzame onderneming. Het atelier biedt wijkleerwerkplekken met als doelstelling: mensen buitenshuis een plek bieden waar ze worden gewaardeerd en waar ze zich kunnen ontwikkelen. Bijvoorbeeld doordat ze nieuwe dingen leren en een netwerk opbouwen. 

Uiteraard zijn wij erg benieuwd wat voor moois er van deze vlaggen en banners wordt gemaakt. Wilt u het Wijkatelier volgen? Dat kan via Facebook als u zoekt op ‘Wijkatelier-Uithoorn’ Voor meer informatie over het Wijkatelier, neem contact op met de locatiebegeleidster Colleen McArthur via: (06) 33 36 56 37

 

 

 


Laatst bewerkt op: 13 juli 2021 21:10

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Tassen en relatiegeschenken met een verhaal

Het Wijkatelier Uithoorn in ’t Buurtnest maakt van vlaggen, banners en spandoeken die niet meer gebruikt worden, prachtige tassen met een verhaal. Op deze wijze krijgt niet alleen het materiaal een tweede leven; door hun initiatief biedt het Wijkatelier mensen ook een kans iets te leren en een netwerk op … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: