Een vloer kiezen

Een vloer kiezen


Geplaatst op: 19 juli 2021

Hoe doe je dat, een vloer kiezen? Waar begin je en waar eindig je? Goed te weten dat er vloeren zijn voor ieder interieur en elke ruimte. Dat scheelt! Je insteek kan heel verschillend zijn en uiteindelijk komt alles samen, ook voor jouw vloer. Want het is best handig te weten of het om een vloer in je nieuwe (nieuwbouw?) huis gaat of in een bestaand huis? Een twee-onder-een-kap of een appartement met benedenburen?  Komt je vloer in de slaapkamer of badkamer? Heb je huisdieren, een gezin, woon je alleen of heb je allergieën? Hou je van warme voeten en een behaaglijke temperatuur in je woning en kies je voor vloerverwarming? Of zoek je een vloer met hoge slijtvastheid in je bedrijf? Dat tezamen maakt uiteindelijk de vloer die jij kiest en waar je nog lang van wilt genieten. 

Soorten vloeren

Je vindt misschien op voorhand niet alles mooi of hebt heel bewust dat ene soort op het oog. Dat kan! En dat is prettig, want dan weet je waarschijnlijk al een beetje welke stijl je thuis hebt en wat je mooi vindt. Ook dat zal je keuze bepalen. Of je nu kiest voor pvc, marmoleum, tapijt, of laminaat, een beetje inspiratie en advies is altijd welkom. Wat zijn de meest verkochte vloeren op dit moment?

Pvc vloeren

Sterk, slijtvast, krasvast en kleurecht. Zomaar een greep uit de voordelen van een pvc vloer. Deze vloeren zijn veelal bestand tegen vocht, geschikt voor vloerverwarming en heel makkelijk in onderhoud. Een pvc vloer is een ideale vloer voor een huis waarin volop geleefd wordt of voor commerciële toepassingen met intensief gebruik. Geen wonder dat deze pvc vloeren momenteel enorm goed verkocht worden.

Een pvc vloer is leverbaar in diverse diktes: hoe dikker de toplaag, hoe minder slijtage. Een pvc vloer voelt comfortabel aan onder de voeten en gaan goed samen met vloerverwarming. De vloeren bestaan uit langwerpige stroken of uit vierkante tegels in twee verschillende systemen. Bij een klikverbinding is de pvc vloer ‘zwevend’, dat betekent: niet aan de vloer vastgeplakt. Je kan de pvc vloer ook verlijmen, dan heeft elke pvc strook of tegel een plaklaag. Hiermee plak je het pvc eenvoudig direct op de vloer of ondervloer. 

Looks en patronen

Zowel de pvc klikvloeren als de zelfklevende pvc vloeren vind je in diverse kleuren en met verschillende looks en patronen. Houd je van een stoere, industriële stijl, kies dan voor pvc met een betonlook. Deze vloeren zijn bijna niet van echte betonnen vloeren te onderscheiden. Ook wanneer je een minder uitgesproken, klassieke woonstijl mooier vindt kan je voor pvc kiezen. Want een pvc vloeren gelegd in een visgraatpatroon met houtlook is heel populair én hele mooi. Door de voelbare structuur in de stroken zien deze vloeren eruit als een echt natuurproduct, maar dan met de voordelen van pvc. Het lijkt dus bijna onmogelijk niet een geschikte pvc vloer te kunnen kiezen. Thuis of op je werk; van pvc krijg je echt geen spijt!


Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Een vloer kiezen

Hoe doe je dat, een vloer kiezen? Waar begin je en waar eindig je? Goed te weten dat er vloeren zijn voor ieder interieur en elke ruimte. Dat scheelt! Je insteek kan heel verschillend zijn en uiteindelijk komt alles samen, ook voor jouw vloer. Want het is best handig te … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: