Gemeente ondertekent Hyperloop

Gemeente ondertekent Hyperloop


Geplaatst op: 21 juli 2021

20 juli 2021 heeft wethouder verkeer, Robert van Rijn, het ‘Cargo- Hyperloop Holland’ convenant ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant toont Aalsmeer zich bereid om de haalbaarheid van hyperloopnetwerk voor goederen in Nederland te onderzoeken.

Wat is Hyperloop?

Hyperloop is een belangrijke innovatie als het gaat om economie en het tijdig en duurzaam vervoeren van goederen in relatie tot een goede bereikbaarheid en leefbaarheid van gemeenten.

“Transport en mobiliteit bewijzen zich voortdurend als kritische factor voor de aantrekkelijkheid van een regio.” Aldus Robert van Rijn.  “Daarnaast zorgen economische groei en bevolkingsgroei voor een steeds sneller groeiende vraag naar producten. Een gevolg van deze groei is dat er ook steeds meer behoefte komt naar transportverbindingen in binnen- en buitenland, om zo de producten tijdig te kunnen leveren. Het is dus belangrijk om goed te kijken naar andere manieren van transport en gelijk een belangrijke bijdrage te leveren aan het tegengaan van klimaatverandering en het vinden van schonere alternatieven.” 

Het onderzoek

Er wordt nu eerst een haalbaarheidsonderzoek gedaan. In het convenant heeft de gemeente Aalsmeer aangegeven dat zij waar mogelijk met hun kennis en expertise bijdragen aan dit onderzoek.

 


Laatst bewerkt op: 21 juli 2021 04:46

Bron: Ingezonden stukken

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gemeente ondertekent Hyperloop

20 juli 2021 heeft wethouder verkeer, Robert van Rijn, het ‘Cargo- Hyperloop Holland’ convenant ondertekend. Met de ondertekening van dit convenant toont Aalsmeer zich bereid om de haalbaarheid van hyperloopnetwerk voor goederen in Nederland te onderzoeken. Wat is Hyperloop? Hyperloop is een belangrijke innovatie als het gaat om economie en … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: