001 - OrMontre
Gedichtenwedstrijd kinderen Uithoorn en De Kwakel

Gedichtenwedstrijd kinderen Uithoorn en De Kwakel


Geplaatst op: 23 juli 2021

Op zonnige dagen in de zomervakantie worden op verschillende plekken in Uithoorn met krijtverf woorden aangebracht op de stoepen. Het zijn de woorden die op het kunstwerk op de nieuwe rotonde komen te staan ter ere van het 200-jarig bestaan van Uithoorn. De dorpsdichter heeft met deze worden een mooi gedicht gemaakt. Dat hangt aan de gevel van het gemeentehuis. 

Maar alle kinderen en jongeren in de gemeente Uithoorn kunnen dat vast ook! 

In de zomervakantie dagen we alle kinderen en jongeren (6 t/m 18 jaar) uit Uithoorn en De Kwakel uit om op zoek te gaan naar de woorden, en met de gevonden woorden zelf een gedicht te maken. Uit alle inzendingen kiest de jury – bestaande uit de burgemeester, de dorpsdichter en jurylid Floor Römer – drie winnaars. Zij krijgen met hun gezin een etentje aangeboden. 

Hoe kan je meedoen?

Vind of zoek tijdens de zomervakantie een aantal woorden, maak er een foto van en verwerk de woorden in een gedicht. Stuur je gedicht voor 29 augustus naar 200jaar@uithoorn.nl. De jury kiest in week 36 de winnaars.

Veel zoek- en dichtplezier!


Laatst bewerkt op: 23 juli 2021 21:20

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Gedichtenwedstrijd kinderen Uithoorn en De Kwakel

Op zonnige dagen in de zomervakantie worden op verschillende plekken in Uithoorn met krijtverf woorden aangebracht op de stoepen. Het zijn de woorden die op het kunstwerk op de nieuwe rotonde komen te staan ter ere van het 200-jarig bestaan van Uithoorn. De dorpsdichter heeft met deze worden een mooi … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: