0001 - Skischool Aveen 2021
Er komt een Peter R. de Vriesstraat in Aalsmeer

Er komt een Peter R. de Vriesstraat in Aalsmeer


Geplaatst op: 26 juli 2021

Het college van B&W heeft besloten om in het bouwplan van de Studio’s in Aalsmeer een straat te vernoemen naar Peter R. de Vries. 

Op donderdag 15 juli 2021 is Peter R. de Vries overleden nadat hij op 8 juli 2021 in Amsterdam is neergeschoten. Het overlijden is hard binnengekomen in Aalsmeer, zijn geboortegrond. Om hem te memoreren en zo ook tegemoet te komen aan de oproep uit de samenleving heeft het college besloten om in het toekomstige bouwplan in de Studio’s Aalsmeer een straat naar hem te vernoemen: Peter R. de Vriesstraat. Dit is een zeer passende locatie omdat hij zoveel jaren in de TV wereld heeft gewerkt.

Burgemeester Gido Oude Kotte: “Peter R. de Vries is geboren in Aalsmeer. Ook tijdens zijn televisiecarrière heeft hij met zijn verschillende TV programma’s voor producent Endemol vele uren in allerlei TV studio’s doorgebracht. Zijn tegel in de ‘Walk of Fame’ in de Aalsmeerse Zijdstraat is hier een getuige van. Op het terrein van de TV studio’s wordt de komende jaren een nieuwe woonwijk gebouwd. Het college van B&W heeft vooruitlopend op deze ontwikkeling besloten dat in dit bouwproject een straat naar Peter R. de Vries wordt vernoemd. Dit is een mooie eerbetoon aan een bijzondere persoonlijkheid die door ging waar andere stopte.”

 


Laatst bewerkt op: 26 juli 2021 19:20

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Er komt een Peter R. de Vriesstraat in Aalsmeer

Het college van B&W heeft besloten om in het bouwplan van de Studio’s in Aalsmeer een straat te vernoemen naar Peter R. de Vries.  Op donderdag 15 juli 2021 is Peter R. de Vries overleden nadat hij op 8 juli 2021 in Amsterdam is neergeschoten. Het overlijden is hard binnengekomen … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: