Stroeve start Argon in Noordwijkerhout

Geplaatst op: 22 augustus 2011

VVSB en Argon hebben de eerste wedstrijd van het tweede Topklasse seizoen afgesloten zonder doelpunten: 0-0. Het sterk gerenoveerde elftal van nieuwe trainer Jimmy Simons wankelde een aantal keren, maar viel niet om. Argon mocht met name het centrale duo en doelman Maxime Singels dankbaar zijn dat er een punt mee naar Mijdrecht genomen kon worden.

Het programmablad van VVSB (dat maar liefst vier spelers met een Argon verleden in de selectie had) meldde dat de hand van trainer Marcel Keizer goed zichtbaar begon te worden. Het snelle opbouwen dat er in de voorbereiding bij VVSB wellicht wel geweest was, was in deze wedstrijd niet meer terug te zien. En omdat ook Argon veelvuldig voor de lange bal koos, werd het een confrontatie die vooral veel van het fysiek van de spelers vroeg.

Nadat Thabiso van Zeijl in de elfde minuut nog hard uithaalde maar veel te hoog mikte, was hij twee minuten later met een uithaal wel gevaarlijk. Hij zag echter dat zijn inzet door Maxime Singels uitstekend werd verwerkt tot corner.

Er stond een kwartier op de klok toen Argon voor het eerst echt gevaarlijk werd. Lorenzo Lassooij opende naar Joshua Patrick die de bal goed controleerde en een scherpe voorzet gaf in de richting van Patrick Lokken. VVSB sluitwacht Ronald van der Meer kwam zijn doel uit maar miste het leer volledig, Lokken kon echter met zijn bewaker Menno Ooyendijk in zijn rug de bal niet de door hem gewenste richting geven.

Jordy Zwart, overgekomen van zaterdag Topklasser ARC, kreeg namens VVSB de uitgelezen mogelijkheid om het eerste doelpunt van de middag te noteren maar de mandekker kopte uit een hoekschop op een meter of vijf voor open doel over.

Na 35 minuten spelen kreeg Joshua Patrick voor Argon de kans van de wedstrijd toen hij op randje buitenspel door mocht van scheidsrechter Mulder, maar zijn te gehaaste inzet oog in oog met sluitpost Van der Meer eindigde net naast het doel. Een minuut later was het weer Jordy Zwart die zijn oude club spaarde toen hij andermaal uit een corner alleen voor Singels de bal intikte, maar de keeper blijkbaar toch een kans bood om de bal te keren.

Dat de hoekschoppen een sterk wapen was van de thuisploeg, etaleerden zij weer vlak voor rust toen de bal van rechts op het hoofd van Ooyendijk kwam, maar een Argonaut de bal op de doellijn wegwerkte.

Waar er voor rust af en toe nog enige opwinding was, werd er na de rust door de beide ploegen bijzonder weinig amusement aan de toeschouwers geboden. Van beide kanten was er veel theater en appelleren naar scheidsrechter Mulder, die hier gevoelig voor bleek en de confrontatie daardoor te vaak afblies, wat het schouwspel absoluut niet ten goede kwam.

Twintig minuten voor het einde mocht Michael van Laere alleen op Maxime Singels af, maar op het moment dat de keeper zich andermaal positief onderscheidde blies de leidsman af wegens buitenspel. Argon wist daar alleen nog een poging van Joshua Patrick tegenover te stellen, keeper Van der Meer moest een rebound toestaan maar Patrick Lokken kon de bal niet tegen het net werken.

Zo begint Argon met een punt, onderscheidden Dennis Filippo, Jocelino de Sa en Maxime Singels zich, maar zal het accent meer op het voetballende gedeelte moeten komen te liggen, waar de ploeg zich nu teveel liet meeslepen in de fysieke strijd die VVSB prefereerde.

Opstelling Argon: Maxime Singels, Nick Vijlbrief, Dennis Filippo, Jocelino de Sa, Nicolai Verbiest, Kevin van Essen, Brayton Biekman, Lorenzo Lassooij (75e min. Robin Muller van Moppes), Patrick Lokken, Kevin Hansen (63e min Vincent Verheul), Joshua Patrick

Geel: Nick Vijlbrief (Argon) Koen Bosma (VVSB)

VVSB en Argon hebben de eerste wedstrijd van het tweede Topklasse seizoen afgesloten zonder doelpunten: 0-0. Het sterk gerenoveerde elftal van nieuwe trainer Jimmy Simons wankelde een aantal keren, maar viel niet om. Argon mocht met name het centrale duo en doelman Maxime Singels dankbaar zijn dat er een punt … Lees meer »