0001 - Skischool Aveen 2021
Winst voor UWTC in Amsterdam

Winst voor UWTC in Amsterdam


Geplaatst op: 9 augustus 2021

Zondag 8 augustus deden een aantal UWTC leden mee aan de 100 km van Amsterdam. Op het parcours van WVA in Sloten moesten eindeloos veel rondes verreden worden. Een groot startveld ging de strijd aan. De winst ging naar Bas de Bruin uit Uithoorn die hiermee liet zien dat het met de conditie wel goed zit, want Bas werd pas afgevlagd na 120 km. Tommy Oude Elferink had goed afstopwerk gedaan voor Bas en rolde als 4e over de finish. De dinsdagavondcompetitie van UWTC is dus een goede basis voor de wedstrijden elders in het land. 

Veteranen

Drie donderdagen op rij kunnen de veteranen van start in Brakel. Donderdag 29 juli waren de UWTC renners Louis Oude Elfering, John Tromp, Gerard de Veer en Guus Zantingh naar het Land van Maas en Waal gereisd om in Brakel te starten bij de veteranen. Bij de 70+ was er na 2 ronden door de sterke wind al een kopgroep ontstaan van 4 renners. Zij namen een ruime voorsprong en gingen voor de overwinning. De wedstrijd werd gewonnen door Fred de Kinkelder uit Groenlo voor Hans van Bavel uit Sint Anthonis en derde werd John Martin uit Hoek van Holland. Guus werd 6e.
Bij de 60+ ontstond na 3 ronden ook een kopgroep van vier renners met daarbij John Tromp. Zij werden niet meer achterhaald. Ron Paffen uit Milsbeek won de wedstrijd voor John Tromp en haalde hiermee een mooie podiumplaats in deze zware koers. Louis finishte als 8e en Gerard eindigde in het peloton.

Donderdag 5 augustus werd de tweede van de drie wielerwedstrijden voor veteranen verreden in Brakel. De UWTC renners Louis Oude Elfering, John Tromp, Gerard de Veer en Guus Zantingh stonden daar weer aan de start. 
Bij de 70+ wist met nog tot 10 ronden te gaan Hans van Bavel uit Sint Anthonis te ontsnappen en won hij na een mooie solovlucht de wedstrijd en tweede werd Fred de Kinkelder uit Groenlo. Guus Zantingh uit Mijdrecht spurtte zich naar een 3e plaats.
In de wedstrijd voor de 60+ draaide het uit op een massaspurt. Ron Paffen uit Milsbeek won de wedstrijd voor John Tromp uit Aalsmeer, die hiermee een mooie podiumplaats veroverde. Louis finishte als 9e en Gerard eindigde in het peloton.

Donderdag 12 augustus wordt de laatste wedstrijd in deze serie van Brakel verreden. 

Nieuwelingen

Op de Nedereindse berg werd zaterdag 7 augustus een wedstrijd verreden voor de nieuwelingen. Voor UWTC stonden Mike Derogee, Jens Versteeg en Ties Roode aan de start. Mike en Jens zaten al snel voorin om zich met de verloop van de wedstrijd te bemoeien. Ties herstellende van een ziekte periode had moeite om het tempo te volgen en moest helaas na 6 ronden lossen. Op dat moment begint het te stort regenen en lukt het Jens om met nog twee renners weg te rijden. Daartussen zit nog een kleine groep maar die wordt terug gepakt en Mike zorgt dat hij vanaf dat moment continu voorin blijft om op alles te controleren wat weg wil rijden en waar het lukt af te stoppen. De voorsprong van de kopgroep groeit naar 50 seconden. In de laatste ronden ontsnappen er toch een paar renners en zij komen nog dicht bij de koplopers maar halen het niet. Jens wordt keurig 3e,  Mike wordt 15e en Ties 26e.
Laatst bewerkt op: 9 augustus 2021 17:21

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Winst voor UWTC in Amsterdam

Zondag 8 augustus deden een aantal UWTC leden mee aan de 100 km van Amsterdam. Op het parcours van WVA in Sloten moesten eindeloos veel rondes verreden worden. Een groot startveld ging de strijd aan. De winst ging naar Bas de Bruin uit Uithoorn die hiermee liet zien dat het … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: