Politie achtervolgt 'partyboot' van Abcoude naar Weesp

Politie achtervolgt 'partyboot' van Abcoude naar Weesp


Geplaatst op: 13 augustus 2021

De politie heeft feestende jongeren op een boot op de bon geslingerd omdat zij overlast veroorzaakten in Abcoude. De bestuurder bleek bovendien onder invloed van alcohol en drugs.

Het incident gebeurde vannacht omstreeks 00.30 uur. De jongeren hadden twee grote geluidsboxen op hun boot en veroorzaakten een hoop lawaai in de omgeving. Een bewoner had daar last van en sprak de feestgangers daar netjes op aan, meldt de politie. Maar in plaats van gehoor te geven aan het verzoek wat stiller te zijn, kreeg de man een grote mond en bleven ze feestvieren.

Kat- en muisspel
De bewoner belde daarna de politie. "Met meerdere eenheden wilden we de boot controleren, echter had de groep lak aan ons en zette hun capuchon op, de verlichting van de boot uit en gingen er vandoor", schrijft de politie op Facebook.

Op het Amsterdam-Rijnkanaal kwam de boot nog bijna tegen een grote olietanker aan, maar uiteindelijk gaf de bestuurder het in Weesp op. Alle feestgangers hebben een bekeuring gekregen voor het verstoren van de openbare orde. Een van de betrokkenen bleek minderjarig en is door zijn moeder opgehaald.

De bestuurder was onder invloed van alcohol en is meegenomen naar het bureau. Daar bleek hij ook amfetamine te hebben gebruikt.


Laatst bewerkt op: 13 augustus 2021 11:27

Dit bericht delen via:
Opties:

Inschrijven nieuwsbrief


Alle velden zijn verplicht

Je gegevens:

Politie achtervolgt 'partyboot' van Abcoude naar Weesp

De politie heeft feestende jongeren op een boot op de bon geslingerd omdat zij overlast veroorzaakten in Abcoude. De bestuurder bleek bovendien onder invloed van alcohol en drugs. Het incident gebeurde vannacht omstreeks 00.30 uur. De jongeren hadden twee grote geluidsboxen op hun boot en veroorzaakten een hoop lawaai in … Lees meer »


Alle velden zijn verplicht

Enkele gegevens ontbreken of zijn onjuist.

Het formulier kan nog niet verwerkt worden, omdat het nog niet helemaal (correct) is ingevuld.

Je gegevens:
Gegevens van de ontvanger: